Sérii hranou na dvě utkání začali lépe inline hokejisté Nového Jičína, kteří šli díky druhému místu v základní části přímo do čtvrtfinále. Domácí totiž vedli v průběhu druhé čtvrtiny již 5:3 a byli na dobré cestě k vedení v sérii. Poté však Novojičínští polevili, čehož dokázali hosté dokonale využít.

Roller Storm totiž dokonal parádní obrat, který stvrdil vítěznou brankou do opuštěné branky. Novojičínský IHC tak padl 5:7, když se o branky postarali Hruška, Sluštík, Chvostek, Zahradníček a Plitko, a v podvečerním zápase tak musel nutně uspět, aby dostal sérii do extra prodloužení.

Snímek nehody.
Neovládané auto v Novém Jičíně zabíjelo. Policisté hledají svědky

Novojičínští však při odvetě podali daleko koncentrovanější výkon a od úvodního buly se tlačili za tolik potřebnou výhrou, která se nakonec po výsledku 4:1 (Chvostek 2, R. Gebauer, Flok) stala skutečností.

Při stavu 1:1 na zápasy tak přišlo desetiminutové extra prodloužení, které se hrálo s pravidlem náhlé smrti. Po opatrném začátku se rozjel novojičínský Ondřej Sluštík, jenž tvrdou ranou odstartoval novojičínskou radost, a který tak rozhodl o postupu Nového Jičína na finálový turnaj.

„V prvním utkání jsme hráli pouze do poloviny. Pak jsme se přestali hýbat a soupeř to potrestal. Ve druhém zápase už jsme hráli mnohem lépe, protože jsme věděli, že musíme vyhrát. Vypracovali jsme si vedení, které jsme kontrolovali až do konce. V prodloužení jsme nic neměnili, chtěli jsme potvrdit, že jsme lepší a naštěstí jsme vstřelili kýžený rozhodující gól," oddechl si kouč IHC Nový Jičín Kamil Gebauer, jehož svěřenci se tak mohou připravovat na víkendové vyvrcholení, které hostí Chrudim.

Semifinálovým soupeřem Nového Jičína budou Černošice, které skončily v základní části třetí.

Policie. Ilustrační foto.
Policie pátrá po muži z ubytovny

FINAL FOUR EXTRALIGY INLINE HOKEJE (zimní stadion Chrudim):

Sobota 17. června:Semifinále (hraje se na 2 zápasy):
IHC Berounští Medvědi – IHC Night Birds Přerov (12.00 a 16.00)
IHC Nový Jičín – SK Černošice (14.00 a 18.00)

Neděle 18. června:
12.00 Finále