Nejprve se v týdnu poločas drželi s účastníkem Kooperativa NBL z Brna, se kterým nakonec ve 4. kole Českého poháru prohráli 48:81, aby následně v nedělním pokračování 1. ligy slavili čtvrtou výhru v sezoně, když dokázali porazit Šlapanice 90:74. Novojičínským basketbalistům vystavil pohárovou stopku brněnský celek mmcité, které vede mladý slovinský kouč Dejan Jakara.

Brno nakonec povolilo Novému Jičínu ve druhém poločase jen 15 bodů a odváželo si tak postup. „Soupeř trénuje dvakrát denně a fyzická kondice se prostě musela projevit. Ale jsem spokojený, jak se kluci v určitých fázích vydali,“ uvedl k pohárovému vystoupení trenér BC Nový Jičín David Hájek, jenž se ještě vrátil ke svému letnímu návratu na místo činu. „V Novém Jičíně už nějaký pátek bydlím. Po konci v Prostějově se mi nikde jinde cestovat nechtělo, takže jsem se v Novém Jičíně nabídl a domluvili jsme se. Já su tu rád, protože jsem tady v té hale prožil spoustu krásných chvil,“ usmál se čtyřicetiletý pamětník novojičínských časů mezi elitou.

Nový Jičín chtěl pak v neděli stopnout sérii tří ligových porážek v řadě a proti Šlapanicím se mu to nakonec podařilo. „Byl to ale hodně těžký zápas. Rozhodlo to, že jsme měli dobré procento střelby a neustále jsme vedli. Nedokázali jsme ale soupeře zlomit na větší bodový odstup. Podařilo se nám to až v poslední čtvrtině, kdy zřejmě soupeři, který dorazil jen v osmi, došly síly,“ uvedl novojičínský asistent Martin Zdražil, jenž připomněl ještě jeden důležitý fakt.

„Soupeři chyběl distancovaný nejlepší hráč Zachrla, který je schopen dávat přes dvacet bodů na zápas,“ doplnil Hájkův asistent. Novojičínští basketbalisté se nyní znovu představí doma, když v neděli od 16 hodin vyzvou poslední celek UP Olomouc. „Tento soupeř ještě nevyhrál, takže pro nás to bude povinnost vyhrát i vzhledem k vyrovnané tabulce tak, ať se posuneme blíže k šestému místu,“ uzavřel Zdražil.

BC NOVÝ JIČÍN – SOKOL ŠLAPANICE 90:74 (22:21, 43:37, 64:57)

Rozhodčí: Kapaňa, Hecl. Diváci: 354. 

BC Nový Jičín: Kelar 5, Omaník, Střítezský 2, Janík 16, Panák 6, Choleva 3, Klímek 17, Pindroch, Leczo 17, Mik, Kováč 7, Jakubu 17. Trenéři: Hájek a Zdražil.