Kunčar získal celkové vítězství mezi muži, když získal za čas 3:59,55 minuty na 400 metrů volným způsobem 775 bodů, čímž o pouhý jeden bod porazil druhého Pavla Janečka z Náchoda a o deset bodů předčil třetího Jana Šefla z Plzně. Mezi ženami se celkově prosadily úspěšné české reprezentantky, když bodově zvítězila prsařka Petra Chocová, před znakařkou Simonou Baumrtovou a polohovkářkou Barborou Závadovou.

„Trenér Zdeněk Tobiáš mě původně, po náročném týdenním reprezentačním soustředění, nechtěl na závody přihlásit, ale Ostrava je od Kopřivnice jen kousek, plavu tam rád, a proto jsem si ji nemohl nechat ujít," řekl pozdější vítěz David Kunčar, jenž dále pokračoval:

„Škoda, že pořadí disciplín nebylo trochu jiné, takto jsem na finále mé nejsilnější disciplíny, 200 m znak, nastupoval pouhých patnáct minut po doplavání finále na 200 m volný způsob. Přesto jsem s výkony spokojen," dodal talentovaný plavec.

Vše směřuje k Berlínu

I když se jedná o závody českého poháru 2014, celá letní sezona je směřována ke splnění limitů na Mistrovství Evropy v plavání 2014, které se bude konat v srpnu v německém Berlíně. „Už při minulých startech se mi podařilo posouvat osobní rekordy blíže k limitům. Nejvíce si věřím na 200 m znak a 400 m volný způsob. Ještě zbývá malý kousek, ale ten bývá nejtěžší," je si dobře vědom Kunčar.

V letošním roce však vítězství z Ostravy nebylo jediným úspěchem kopřivnického rodáka. S týmem Komety Brno, jehož byl oporou, získal titul Mistr ČR družstev 2014. Vítězství si vyplaval ve všech pěti startech na Velké ceně Olomouce a čtyři umístění na stupních vítězů bral i v 1. kole českého poháru v Českých Budějovicích.

Mimo své obvyklé disciplíny se netradičně zúčastnil i Zimního mistrovství ČR v dálkovém plavání pro rok 2014, když na 5 km v pardubickém bazénu skončil na 5. místě mezi dálkovými specialisty.

Další závod čeká Kunčara 17. - 18. května v Pardubicích, kde je na programu 3. kolo českého poháru. „Pak mě čekají starty v zahraničí. 23. až 25. května Velká cena Slovenska a 13. až 15. června závody Sette Colli v Římě. Vše ale směřuji k Mistrovství ČR v plavání v polovině července a poté, doufám, i k berlínskému mistrovství Evropy.

Určitě se o šanci poperu," dodal odhodlaně David Kunčar, který souběžně s vrcholovým plaváním zvládá i studium na VUT v Brně, kde studuje na fakultě informačních technologií.