Pořadatelský discgolfový klub Moravian Gators Nový Jičín, který patří k největším a nejúspěšnějším discgolfovým klubům v ČR, si na domácí půdě vybojoval pět cenných kovů. Stále více se rozvíjející sport s létajícím talířem, který vychází z pravidel klasického golfu, se mohl na Svinci těšit z parádně připraveného hřiště, které nabízelo 18 jamek s celkovou délkou 2547 metrů.

V kategorii Master vybojoval stříbro Radek Knápek, v další kategorii pak skončil na 1. místě Jakub Knápek a třetí byl Radek Dostál. Mezi ženami pak brala stříbro naděje domácího klubu Eliška Bártková, když se z prvenství radovala Eva Králová z proDiscgolf.cz Albatros Teamu. Nejmladší kategorii juniorŮ do 12 let ovládl Petr Striegler z DGC Moravský Krumlov.

POŘADATELÉ MAJÍ NA PŘÍŠTÍ ROK VELKÉ PLÁNY

Ohlasy hráčů, diváků a partnerů byly velmi pozitivní, takže pořadatelský klub Moravian Gators Nový Jičín, který turnaj pořádal ve spolupráci se SVČ Fokus Nový Jičín a internetovým obchodem proDiscgolf.cz, má do budoucna smělé plány. 

„Bez podpory partnerů, kterým děkujeme, by turnaj nikdy nebyl takovým zážitkem, jakým pro mnohé je. Na příští rok máme velké plány. Pokusíme se prorazit s turnajem i na zahraniční scénu,“ prozradil předseda klubu Moravian Gators a ředitel turnaje Kryštof Novák.

V České republice je momentálně 63 pevných discgolfových hřišť a další se staví. V rámci české discgolfové ligy se loni uskutečnilo více než 150 turnajů a výrazně stoupá i počet členů České discgolfové asociace.