Vyšlo to! Druholigové stolní tenisté Nového Jičína otočili boj v play-off o 1. ligu proti havířovskému C týmu, když po úvodní domácí těsné porážce 8:9 uspěli nejprve na stolech soupeře, aby v neděli dokonali obrat v domácím prostředí, kde mohli v zaplněné hale v Loučce slavit v bouřlivém prostředí postup do 1. ligy. „Znovu to nebylo vůbec jednoduché, ale kluci zahráli výborně a potom si mohli užít zasloužené oslavy,“ sdělil předseda novojičínského oddílu Roman Kratochvíl, jenž úspěšný tým vedl několik sezon z pozice trenéra.

Novojičínský výběr hrajícího trenéra Tomáše Kratochvíla nejprve do třetice ovládl úvodní čtyřhru, když Michal Kratochvíl a René Kowal porazili dvojici Rusnák, Harenčák 3:0. Oba úspěšní aktéři čtyřhry pak uspěli i následujících dvouhrách, ale Miroslav Janča i Tibor Pavlík své zápasy prohráli, takže Nový Jičín vedl těsně 3:2. Poté už si však domácí připsali pouze jedinou porážku, když havířovská jednička Bako porazila Kowala.

DRUHOLIGOVÉ VOLEJBALISTKY Nového Jičína převzaly po famózně odehrané sezoně zaslouženě zlaté medaile.
Bravo! Spanilá sezona volejbalistek Nového Jičína skončila dalším titulem

Neporazitelný byl v rozhodujícím třetím špílu zejména Michal Kratochvíl, jenž uspěl ve všech třech dvouhrách, do kterých nastoupil, a když si Pavlík připsal i cenný skalp Baka, mohla v Novém Jičíně propuknout po výhře 9:3 postupová euforie. „Začali jsme vítěznou čtyřhrou, což bylo důležité, ale za stavu 5:3 to bylo stále otevřené. Až potom se to zlomilo v náš prospěch,“ cenil si Roman Kratochvíl.

Důležitou postavou rozhodujícího utkání byl Michal Kratochvíl. „V sobotu se nakonec nezúčastnil mistrovství České republiky neslyšících v Českých Budějovicích, ze kterého se omluvil tak, aby byl co nejlépe připravený na neděli, která pro nás byla nesmírně důležitá. Věřím ale, že se i tak podívá příští rok na mistrovství Evropy v Bulharsku,“ uvedl na adresu svého syna Roman Kratochvíl.

Od příští sezony se tak mohou v Novém Jičíně těšit na premiérovou účast v 1. lize„Postup určitě využijeme, ale musíme posílit. První liga se má rozšířit na patnáct účastníků a sestupovat má pět týmů, takže to bude nesmírně tvrdé,“ informoval předseda novojičínského oddílu stolního tenisu.

3. zápas: TJ Nový Jičín – SKST Baník Havířov C 9:3

Čtyřhra: Michal Kratochvíl, René Kowal – Aleš Rusnák, Jakub Harenčák 3:0.

Bilance dvouher: Michal Kratochvíl 3 výhry/0 porážek, René Kowal 2/1, Miroslav Janča 1/1, Tibor Pavlík 2/1.

KONEČNÝ STAV SÉRIE 2:1 (8:9, 9:3, 9:3).

Play-off o 1. ligu. První utkání Nový Jičín - Havířov C 8:9.
Stolní tenisté Nového Jičína si v boji o 1. ligu vynutili třetí duel