FU postoupilo do finále z pozice vítěze základní části, když ve čtvrtfinále porazilo 2:0 na zápasy celek GT Trojanovice a v semifinále pak přetlačilo stejným výsledkem Tornádo Nový Jičín, které porazilo dvakrát po penaltovém rozstřelu.

Bez jediné porážky se pak do boje o celkové vítězství dostal i opavský Ferram, který se v základní části, ve které skončil třetí, pyšnil nejlepší ofenzivou.

Fučko udělalo důležitý krok k první výhře v úvodní dvacetiminutovce, ve které nasázelo Ferramu šest gólových ran. Zkraje zápasu otevřel skóre po brejkové situaci Závodný a pevná defenziva kopřivnického FU pak nepouštěla Slezany do větších příležitostí.

Závišický Radek Rýpar potvrdil roli nasazené jedničky a na úvod Českého poháru stanul na nejvyšší stupínek.
Radek Rýpar zvítězil na Grand Prix Ostrava

Poté rozjel své gólové představení Galia, jenž dvěma góly v rychlém sledu zvýšil na 3:0.

Ferram se pak sice díky zkušenému Pospěchovi dočkal prvního zásahu, ale Fučko následně znovu zásluhou Galii a Závodného ještě třikrát rozradostnilo své příznivce a do šaten si neslo pohodlný náskok 6:2.

Letošní ročník Mořkovského zajíce nabídl rekordní účast.
Úvodní závod Lašské běžecké ligy ovládl Jakub Ambros

„Do prvního finále proti Opavě jsme vstupovali se sebevědomím, ale zároveň také s respektem, protože víme, že soupeř má ve svém kádru mnoho kvalitních a nebezpečných hráčů. První poločas nám vyšel téměř dokonale,“ sdělil pro web futsalfifa.cz muž zápasu Radim Galia.

Futsalisté Opavy pak po změně stran mocně finišovali, když třemi góly zadělali na drama a naopak Fučko své možnosti v pojišťovací trefy nepřetavilo. V závěru už však kopřivničtí futsalisté nejtěsnější náskok uhájili a mohli se tak radovat z vedení v sérii.

Sportovní hvězdou za rok 2017 se stala kuželkářka Klára Tobolová ze Sedlnice.
Sedlnická kuželkářka se chce probojovat na mistrovství světa

„Z druhého poločasu se z naší strany stal festival neproměněných šancí. Nakonec jsme však náskok udrželi a myslím, že jsme utkání zaslouženě dovedli do vítězného konce. Rád bych taky poděkoval všem divákům za jejich návštěvu a podporu,“ ocenil čtyřgólový střelec diváckou kulisu.

Finálová série se nyní stěhuje do Slezska, kde je tuto neděli od 16.15 na programu druhý duel, ve kterém bude mít Fučko první možnost, jak rozhodnout o svém triumfu. Případná třetí rozhodující bitva by se odehrála v pátek 30. března od 18.45 v kopřivnické hale SOU.

FU KOPŘIVNICE – FERRAM OPAVA 6:5 (6:2)

Branky: R. Galia 4, J. Závodný 2 – V. Šimeček 2, J. Tůma, Z. Pospěch, T. Binar. Rozhodčí: Filipský, Čuba. ŽK: T. Juřena – L. Krčmařík, T. Binar. Diváci: 250. STAV SÉRIE 1:0 (6:5).

Ilustrační foto
Ukázky lidových řemesel, hudba i dobroty. Města ožijí velikonočními jarmarky