Kopřivničtí zkusili favorita překvapit, málem se jim to povedlo. Nakonec nahuštěný program karvinských vicemistrů nevyužili. Těsně.

„První poločas nechci úplně hodnotit, ale ten druhý byl z naší strany odehrán velice koncentrovaně. Zlepšili jsme obranu, skvěle zachytal gólman Chalupa. V koncovce utkání jsme mohli odskočit na dvě branky a tam by podle mě bylo po zápase. Jenže jsme nedali dvě sedmičky, dva čisté proskoky, neodskočili jsme na dva góly rozdílu. Nevím, jestli to bylo naší hloupostí či tlakem, že hrajeme zrovna v Karviné a že tady můžeme uspět. Je to velká škoda. V semifinále jsme dlouho nebyli a po tom průběhu, kdy jsme se vraceli do zápasu, je to obrovské zklamání,“ litoval promarněné šance trenér Kopřivnice Lubomír Veřmiřovský.

Novojičínské Masarykovo náměstí.
Advent na novojičínském náměstí zpestří kluziště

Baníkovci hodlali kvůli nabitému programu posledních dní šetřit klíčové hráče a poslat do hry mladíky. Nešlo to. „Stav byl pořád na vážkách a my máme ambice i v Českém poháru. Snad se do hry dostanou mladí aspoň v neděli proti Frýdku-Místku,“ zadoufal před pokračováním extraligy Michal Brůna, který utkání spolu s trenérem dorostu Radkem Godálem odkoučoval.

Ani on sám asi podobné drama nečekal. „Nečekal, i když víme, že Kopřivnice posílila a má silný mančaft. Vyprofilovala se v solidní tým, zůstaly jí dobré pohyblivé spojky a dneska nás zlobila i z prostoru pivota. Také jim pomohl gólman (Chalupa). Ale co, takhle se ukazuje velký tým a my jsme to i přes absenci formy některých hráčů zvládli. Zastoupili je ostatní, byly to nervy a postupu si velmi vážíme. Sice dneska přišlo míň lidí, ale aspoň měli zajímavý večer,“ rekapituloval Brůna postup mezi čtyři nejlepší.

Baníkovci zvládli čtvrtfinále Českého poháru lépe a těsně přetlačili Kopřivnici.Zdroj: Ivo Dudek

Kopřivnice dobrou hrou přes pivota Karvinou překvapila. Šlo znát, že o víkendu nehrála, kdežto Baník měl náročný program. „Jsem si vědom toho, že Karviná měla strašně těžký program, a že by to pro nás bylo těžší, kdyby nehrála evropský pohár, ale zase měla výhodu domácí prostředí. Kdybychom ji měli my, třeba by to vypadalo jinak. Udělali jsme pro to vše, za bojovnost zaslouží kluci jedničku, na druhou stranu jsme udělali strašné taktické chyby a nakonec selhali i v té koncovce,“ nebyl spokojen Veřmiřovský.

Ilustrační foto
Vykradené auto u hřbitova v Suchdolu

Karviné poněkud vypadla hra pivotů, Jan Užek dal jen dvě branky, Gromyko se po zranění nemůže dostat do formy. „Je fakt, že jsme se tam tolik neprosazovali. Kopřivnice to dobře četla a až ve hře sedm na šest jsme pár balonů do pivota dostali, ale to jsme zase dvakrát nedali čistou pozici a místo toho dostali dva góly do prázdné. Trochu jsme se v útoku motali, dost ran jsme nasypali do toho Chalupy. Ale i naši gólmani byli skvělí. Nemo šel na dvě sedmy, znervóznil střelce soupeře, že ani netrefili bránu, Péťa Mokroš pak v závěru chytil jasnou šanci. Je to vydřené vítězství,“ zakončil Brůna.

Baník Karviná – KH Kopřivnice 26:25 (16:13)

Sled: 0:2, 5:2, 7:6, 10:7, 11:11, 15:12, 17:15, 20:17, 20:21, 22:23, 24:25. Rozhodčí: Kichner, Vacula. Sedmičky: 2/2:3/1. Vyloučení: 1:1. Diváci: 762.

Karviná: Marjanović, Mokroš – Chudoba 8/2, Solák 7, Skalický 1, Monczka 2, Jan Užek 2, Nantl, Zbránek 4, Nedoma 2, Urbański, Čosik, Gromyko, Růža, Plaček, Noworyta. Trenér: Brůna.

Kopřivnice: Chalupa 1, Žingor – Hanus 8, Donoso 4/1, Bukovský 2, Gřes, Jonák 1, Fulnek 3, Petřík 2, Holbein 2, Polcar, Zima 2, Karban, Střelec, Tkadleček, Palacký. Trenér: Veřmiřovský.

Milan Rundić a spol. dosáhli na cenný bod proti Plzni.
Milan Rundić: Těžký los? Není co ztratit
Filip Durčák (nahoře) si došel pro prvenství mezi dorostenci.
Dvě prvenství na Velké ceně Karviné v judu