Příborské basketbalistky sice v uplynulém ročníku, spolu s Pelhřimovem, neudržely druholigovou příslušnost, ale klubu nakonec bylo nabídnuto setrvání v soutěži, s čímž ve Freudově rodišti rádi souhlasili.

S aktuálním ročníkem ale mohou být v Příboře spokojeni. Tým trenéra Miroslava Slováka a hrající trenérky Michaely Drtilové se totiž po čtrnácti zápasech základní části umístil v osmičlenné tabulce 2. ligy, sk. B, na 2. místě za první rezervou Nymburka a spolu s béčkem Tišnova a Prostějovem se může těšit na finálovou skupinu 2. ligy, do které si týmy přenesly body za vyhraná utkání s dalšími postupujícími týmy ze své skupiny, s nimiž se v této fázi už neutkají. Příbor zakončil základní část porážkou 74:83 v Tišnově a vítězstvím 70:55 ve Zlíně.

Příborským ženám se tak do finálové skupiny započítaly výhry nad TJ OP Prostějovem 68:49 a Tišnovem B 83:69. Zároveň také ale čtyři porážky, z toho dvě s dalším postupujícím – rezervou Nymburka.

Na úvod finálové skupiny cestují hráčky Příbora do Prahy, kde je v soboru 6. února čeká druhý tým skupiny A po základní části Aritma a o den později budou hrát na palubovce vítěze skupiny A Ústí nad Labem. Dalšími účastníky finálové skupiny jsou Lokomotiva Liberec a Brandýs nad Labem.

Rozlosování finálové skupiny 2. ligy žen:1. kolo (sobota 6. února 2016, 18.15) Aritma Praha – BK Příbor
2. kolo (neděle 7. února, 10.00) Sluneta Ústí nad Labem – BK Příbor
3. kolo (sobota 20. února) BK Příbor – BK Brandýs nad Labem
4. kolo (neděle 21. února) BK Příbor – Lokomotiva Liberec
5. kolo (sobota 5. března) Lokomotiva Liberec – BK Příbor
6. kolo (neděle 6. března) BK Brandýs nad Labem – BK Příbor
7. kolo (sobota 19. března) BK Příbor – Sluneta Ústí nad Labem
8. kolo (neděle 20. března) BK Příbor – Aritma Praha