Volejbalistky Nového Jičína pokračují ve famózní jízdě druhou ligou. O víkendu si připsaly výhry s pořadovým číslem 19 a 20. Na domácí palubovce smetly Lanškroun dvakrát 3:0, a dále tak neohroženě kralují druholigové tabulce. Svěřenkyně trenéra Romana Jakubíka mají na druhé Palkovice náskok třinácti bodů, ale mají odehráno o dvě utkání více. „Utkání jsme, oproti minulému utkání, začali aktivněji a hlavně bojovněji. Soupeř k nám přijel ne moc kolektivně naladěn. Obě utkání jsme odehráli celkem jednoduše, když šel soupeř do vedení, tak jedině díky naší malé koncentraci. Ale naštěstí jsme vždy včas zabrali a utkání měli pod kontrolou," uvedl k utkání spokojený kouč lídra tabulky Roman Jakubík.

Novojičínské volejbalistky zajíždějí v dalším kole na cizí palubovku. V sobotu je čeká duel v Přerově s tamním B týmem.

Dvakrát byly o víkendu úspěšné také volejbalistky ŠSK Bílovec. Svěřenkyně trenérů Pjentaka a Suráka nezaváhaly u předposledního celku tabulky, TJ Prostějov. Nejprve zvládly pětisetové drama. „Začátek prvního setu byl poznamenaný dlouhou cestou a nervozitou a chvíli trvalo, než jsme se v hale zorientovali. I našemu liberu, juniorce Niki Donée, trvalo, než se zapracovala do postavení, ale pak už hrála velmi dobře. Celý set jsme, až do stavu 21:16, dotahovali, ale vynikajícím servisem Kaletové a Zelené jsme ho otočili. Druhý set znamenal náš klasický výpadek na příjmu a soupeř vyrovnal na 1:1. Třetí set jsme se zlepšili, začali jsme pestřeji útočit a dotáhli jsme jej do vítězného konce. Ve čtvrtém setu jsme nezvládli koncovku po pokaženém servisu a příjmu a soupeř vyrovnal. Tiebreak jsme si pohlídali a vyhráli ho o pět bodů," vracel se k prvnímu zápasu trenér ŠSK Bílovec Vítězslav Pjentak.

Bílovec pro sebe ukořistil i druhé utkání poměrem 3:1, a z Hané se tak vracel s dobrou náladou. „Ve druhém utkání prvního setu jsme prohrávali 3:13, vystřídali jsme a hra šla nahoru. Ale už to nestačilo. Znovu jsme posunuli postavení hráček a další dva sety jsme, díky bloku i kvalitnímu útoku, vyhráli. Čtvrtý set byl bitva o každý bod. V koncovce jsme zkazili dva servisy, ale střídáním a klidem v útoku se podařilo set i utkání vyhrát. Musím přiznat, že Prostějov hraje velmi kvalitní volejbal a vůbec to neodpovídá jeho postavení v tabulce," sportovně uznal zkušený kouč Bílovce. „Chtěl bych holky pochválit za kolektivní výkon, ale zapracovat musíme na našich výpadcích, kdy vedeme v setu 8:1 nebo 20:10 a s potížemi set vyhráváme. Chci vyzdvihnout výborný servis Marušky Kaletové a poděkovat Lucce Poláškové, která nám hodně pomohla, i přes zdravotní potíže a s vědomím, že ji odpoledne čekalo extraligové utkání," ocenil výkon svého týmu Vítězslav Pjentak, jehož svěřenkyně mají tento víkend volno.

Bílovecká děvčata suverénní

Juniorky Bílovce hostily v nadstavbové části na domácím hřišti Junior Brno, který se pere o postup do juniorské extraligy. Obě utkání měla totožný průběh. Bílovec ovládl první set, aby soupeř v tom následujícím ihned srovnal. Následné dva sety patřily domácím hráčkám, jež zvládly oba zápasy v poměru 3:1. V zápase se prezentovaly dobrým servisem a příjmem. Bílovec však musel řešit problém s liberem. V průběhu týdne se zranila Jana Harabišová a druhé libero, Nikol Donée, odjelo s družstvem žen do Prostějova. Na postu libera zaskočila starší žákyně Sabina Kocmichová, která odehrála, přes úvodní nervozitu, velmi dobrý zápas. Bíloveckým juniorkám tak patří průběžná třetí příčka, za Královým Polem B a právě Juniorem Brno. V sobotu cestují na půdu posledních Svitav.

Bílovec: Černínová, Rozehnalová, Strojilová, Hošová, Kulová, Řeháčková, Kaletová, Fojtů, Břežná, Kocmichová. Trenérka: Jana Skibová.

21. a 22. kolo:

Nový Jičín - Lanškroun 3:0 (15, 19, 16) a 3:0 (19, 8, 20)

Nový Jičín: Uhrová, Pacherová, Pavelková, Kohoutová, Jurasová, Zajícová, Václavíková, Karásková, Czyžová. Trenér: Roman Jakubík.

Prostějov - Bílovec 2:3 (-22, 21,-19, 23, -10) a 1:3 (20, -22, -22, -24)

Bílovec: M. Kaletová, Zelená, Polášková, Fusíková, Pavelková, Míčková, Čechová, Ondrušová, Donée. Trenéři: Vítězslav Pjentak a Radomír Surák.