Do své druhé sezony ve 2. lize, sk. B, vstoupili před nedávnem stolní tenisté Nového Jičína, kteří zakončili loňský ročník třetí nejvyšší soutěže v zemi na výborné 5. příčce.

Tým trenéra Romana Kratochvíla začal nový ročník 2015/2016 porážkou na stolech aktuálního lídra ze Zlína 0:10, ale poté následovalo vítězství 10:4 v Přerově.

Uplynulý víkend porazili novojičínští stolní tenisté doma Jeseník 10:6, ale o den později pak nestačili, po výsledku 7:10, na C tým extraligového DTJ Slavia Hradce Králové.

„Musím se přiznat, že jsem z těchto prvních utkání očekával ještě horší výsledky. Důvod je prostý. Letní tréninková příprava totiž vůbec neproběhla a i současné tréninky probíhají velmi omezeně," řekl úvodem trenér druholigových stolních tenistů TJ Nový Jičín Roman Kratochvíl. Příčinou bylo, že se tým rozutekl na letní brigády (Jakub Mikeska v USA, Tomáš Kratochvíl v Itálii, Tomáš Rajnoch v Anglii, Jan Valošek v ČR a Kamil Knybel měl pak vymknutý kotník).

„Pokud se týká prvních dvou zápasů venku, Zlín nás smetl ze stolů a v Přerově byla u nováčka povinná výhra. Dva domácí zápasy byly velmi vyrovnané a s oběma jsem spokojen. Porážka s Hradcem Králové 7:10 mě mrzí, ale musíme si uvědomit, že jak Šlapák, tak i Bittner jsou bývalí prvoligoví hráči, a navíc jsou v žebříčku v první stovce," poukázal na sílu soupeře trenér novojičínských stolních tenistů.

V Novém Jičíně by rádi zopakovali loňskou úspěšnou sezonu.

„Letos bychom chtěli zopakovat postavení z loňska. Jako nováček jsme v loňské sezoně žili ještě z postupové euforie, ale letos si na nás každý posvítí. Konečné umístění kolem osmého místa předpokládám za splněnou metu," poukázal na klubové ambice Roman Kratochvíl, jenž řadí k favoritům celky Zlína, Hradce Králové, Hustopečí a také Havířova.

Pět venkovních duelů v řadě

Novojičínský druholigový kádr řešil přes léto dva odchody, a to v případech Dominika Černockého a Matěje Bednáře.

„V případě Dominika, který byl pilířem A mužstva již při postupu z III. Ligy, nás to trochu mrzí. Naproti tomu Matěj A mužstvu v loňské sezoně pouze vypomáhal při onemocnění některého z hráčů základu," vracel se k pohybu v kádru novojičínský kouč.

Z třetiligového TTC Poruba Ostrava pak přišel Jakub Mikeska.

„Poněvadž Jakuba znám z ostravského Mittalu, kde působil v dorosteneckém věku, vůbec jsem neměl námitek vůči tomuto rozhodnutí vedoucího mužstva Kamila Knybla," uvedl Kratochvíl, před jehož svěřenci je nyní pětizápasová šňůra venkovních zápasů.

„S TJ Agrotec Hustopeče počítáme spíše s porážkou, naopak v Blansku bychom chtěli bojovat o vítězství. Pak hrajeme s nováčkem soutěže TTC Frýdlant a dvakrát v Brně. Každé vítězství z těchto utkání určitě potěší," nastínil nebližší plány Kratochvíl.

Na soupisce novojičínského A mužstva najdeme celkem 14 hráčů. Základní sestavu tvoří vedoucí mužstva Kamil Knybel, dále pak Tomáš Kratochvíl, Jan Valošek a Jakub Mikeska. Na střídavý start pak klub doplnil tým o dva hráče z třetiligového kopřivnického A mužstva, konkrétně o Otu Schwarze a Michala Masnicu.

„Dalšími potenciálními hráči jsou nadějný Tomáš Rajnoch, který si již vyzkoušel sílu třetí i druhé ligy, a také Luboš Trabuka," dodal trenér mužstva. V českém poháru se teprve rozjíždí I. stupeň, kde se přihlašují mužstva nižších soutěží. Ligová mužstva, včetně Nového Jičína, se budou přihlašovat až do II. stupně, jako v loňském roce.

Novojičínský oddíl stolního tenisu před letošní sezonou rozšířil počet mužských celků ze tří na pět. „To i proto, že naše mládež, která začala svou kariéru v loňském roce, se již natolik zdokonalila, že se může srovnávat s hráči okresního přeboru II. třídy. A to je hodně povzbudivé nejen pro ně samotné, ale i pro náš oddíl," řekl závěrem Roman Kratochvíl.

Nejbližší program TJ Nový Jičín A:

5. kolo: 31. října, 15.00 TJ Agrotec Hustopeče - TJ NJ

6. kolo. 1. listopadu, 10.00 KST Blansko TJ NJ

7. kolo: 14. listopadu, 14.00 TTC Frýdlant – TJ NJ

8. kolo: 28. listopadu, 15.00 TTC Moravská Slavia Brno C – TJ NJ

9. kolo: 29. listopadu, 10.00 TTC Moravská Slavia Brno B – TJ NJ

10. kolo:12. prosince, 14.00 TJ NJ - SKST Baník Havířov C

11. kolo: 13. prosince 10.00 TJ NJ - TJ Ostrava KST C