Po oba dny byla hala plná nadšených fanoušků, kterým závodníci a závodnice předvedly své uměni. „Z pohledu organizátora to bylo velice náročné, ale zvládli jsme to díky pomoci rodičů dětí a všech ostatních, kteří se na tom podíleli a chtěli podílet. Z pohledu trenérky to byl úžasný víkend, protože holky podaly v podstatě nejlepší výkony celé sezony, takže tak to má na mistrovství republiky být. Opravdu ukázaly, že na to mají a že něco umí. A já jim za to hrozně moc děkuji, za reprezentaci našeho oddílu a za to, že jsou takové jaké jsou," dodala jedna z hlavních organizátorek a trenérka Adéla Svobodová.

Zaplněná tribuna v jezdeckém areálu ve Frenštátě pod Radhoštěm se dobře  bavila i u závěrečné exhibice.

Eliška Kociánová loni skončila na mistrovství republiky na druhém místě, letos na domácí půdě už si titul nenechala vzít. „Celý víkend hodnotím suprově, skoro všechno se mi povedlo ze všemi sestavami jsem byla spokojená já i trenérka. Organizace celého mistrovství byla výborná a závody se také povedly. Minulý rok jsem byla druhá, takže jsem to letos chtěla doma vyhrát a jsem moc ráda, že se mi to povedlo," řekla mistryně republiky Eliška Kociánová z domácího klubu TJ Slovan.

Výborně si vedly i další dvě zástupkyně TJ Slovan v kategorii ženy junior. Obrovskou bojovnost dokázala Denisa Nováková, která se umístila na 5. místě a to i přes zranění v povinné sestavě ve druhém kole. Weronika Schönwaldová pak skončila na 7. místě.

Zaplněná tribuna v jezdeckém areálu ve Frenštátě pod Radhoštěm se dobře  bavila i u závěrečné exhibice.

V kategorii děti jednotlivci se na 3. místě umístila Tereza Czyžová a na 4. místě pak její oddílová kolegyně Barbora Kyselá. Další zlatou medaili vybojoval domácí oddíl v kategorii družstev jednotlivců ve složení Eliška Kociánová, Denisa Nováková a Weronika Schönwaldová. Zlato brala Eliška Kociánová také ve dvojicích a to společně s Kateřinou Jandovou. Na 3. místě se umístila i skupina ve složení Anastázie Říhová, Denisa Nováková, Kristýna Michnová, Veronika Babincová, Sára Chroboková a Weronika Schönwaldová.

DALIBOR TOBOLA

Více se o Mistrovství ČR ve voltiži, včetně podrobnějších výsledků, dočtete v sobotním vydání Novojičínského deníku.

#flash|https://g.denik.cz/73/83/denik_tisk.swf|500|115|denik_tisk#