Kopřivnice přitom do utkání vstoupila dobře a v 6. minutě vedla 4:2. Následujících deset minut však vůbec nezvládla, několikrát ztroskotala na zkušeném matadorovi Kučerkovi, když vstřelila pouze jediný gól a rázem prohrávala 5:10.

Domácí, kterým chyběl zraněný Patrik Fulnek, se střelbou potýkali po celé utkání, ve kterém neproměnili celkem pět sedmiček. Vávrův tým se však dokázal dostat zpátky na dostřel, když po několika velmi dobrých zákrocích Pyška, jenž v polovině první třicetiminutovky nahradil Žingora, snižoval Jiří Gřes v 24. minutě již na 10:11.

Byla to však poslední kopřivnická branka v prvním poločase, ve kterém si nabuzení hosté vzali svůj náskok zpátky, protože skórovali ještě pětkrát a do šatny si nesli nečekaně vysoké vedení 16:10. „Fatálně jsme zklamali ve střelbě. I když víme o velkých kvalitách Kučerky, ale takto neukázněně nemůžeme zakončovat. Navíc jsme nedali pět sedmiček a několik náskoků, takže to je příliš velký luxus," hovořil po utkání zklamaný trenér KH Kopřivnice Ivo Vávra.

VYROVNÁNÍ ODMÍTL KUČERKA

V polovině druhého poločasu byl však vysoký náskok Cementu minulostí, neboť domácí defenziva povolila soupeři skórovat pouze dvakrát a hranické vedení se smrsklo na jediný gól (17:18). Do vyrovnaného stavu to ale Kopřivnice dotáhnout nedokázala, a že k tomu byla nejednou velice blízko.

V 50. minutě mohl na 20:20 vyrovnat Petřík, ale Kučerka byl proti a Hranice navíc z protiútoku znovu odskočily na dvě branky. Stejná situace se opakovala i v 54. minutě, kdy Kučerka lapil i náskok Hanuse a místo remízy vzápětí hosté vedli 23:21. Přesně čtyři minuty před koncem pak Cement vedl už 24:21 a dramatické střetnutí už nepustil, když si k velké radosti svého tradičně početného fanklubu odvážel vítězství 25:23.

„Bohužel musím říct, že Hranice vyhrály naprosto zaslouženě. Ve druhém poločase jsme sice Hranice částečně přehrávali, ale celkově s takovým výkonem nemůžeme uspět. Měli jsme tam hodně možností, jak vyrovnat, ale k naší nekázni při střelbě snad ani není co říct. Ztratili jsme nesmírně důležité body, které teď musíme získat jinde. Hráče jsem ani nepoznával, protože takhle se o záchranu ligy nehraje," kroutil hlavou Vávra, zatímco hosté v nedaleké šatně slavili dva body.

„Jsem rád, že jsme po posledních dvou porážkách v Kopřivnici, do třetice konečně zase vyhráli. To co jsme si v týdnu řekli, tak jsme plnili. Věděli jsme, že se Kopřivnice bude snažit o rychlou házenou, ale nám se agresivní obranou, zejména v prvním poločase, dařilo bránit kopřivnické střelce. Hodně nám pomohl náskok z prvního poločasu a v těžkých chvílích nás pak podržel výborný Pepa Kučerka," cenil si nesmírně důležitých bodů bývalý kouč Kopřivnice ve službách hranického Cementu Libor Hrabal, jenž bydlí ve Štramberku.

KH KOPŘIVNICE – TJ CEMENT HRANICE 23:25 (10:16)

Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. Sedmičky: 9/4 – 0. Vyloučení: 1:5. Diváci: 330.

KH Kopřivnice: Žingor, Pyško – Střelec 2, Rachač, Zima, Jan Gřes 7, Mička, Petřík 2/2, Jiří Gřes 4/2, Martinát, Gelnar 1, L. Veřmiřovský, Hanus 4, Mynář 1, Bukovský 2. Trenér: Vávra. Vedoucí: I. Fulnek.

Nejvíce branek Hranic: Hardt 6, Horut 5, Čadra a Tůma po 4.

Zbylý výsledek play-out: Nové Veselí – Litovel 25:22.

Tabulka play-out:
Extraliga házenkářů – play-out
9. Nové Veselí 1 1 0 0 25:22 19
10. Hranice 1 1 0 0 25:23 15
11. Kopřivnice 1 0 0 1 23:25 14
12. Litovel
1 0 0 1 22:25 7

Čtvrtfinále play-off: Dukla Praha - Brno (2:0 na zápasy), Lovosice - Karviná (2:0 na zápasy), Plzeň - Jičín (2:0 na zápasy), Zubří - Frýdek-Místek (2:0 na zápasy).