Kopřivničtí házenkáři tak porazili nepříjemného soupeře z Vysočiny už podruhé v sezoně a v tabulce se momentálně vyhřívají na 4. příčce.

„Z utkání jsme měli obavy, protože Nové Veselí odehrálo perfektní pohárový zápas. Takže jsem strašně vděčný za to, že jsme uhráli dva nesmírně cenné body,“ oddechl si po sobotní partii kouč KH Kopřivnice Lubomír Veřmiřovský, jehož tým vedl v 18. minutě již 10:4, ale Nové Veselí se dokázalo vrátit do utkání, neboť v poločase ztrácelo jen tři branky.

Šest stovek diváků pak ve druhé půli sledovalo, jak si Kopřivničtí, které střelecky táhli Petřík s Gřesem, postupně navyšují své vedení. V 50. minutě vedli domácí již 23:15 a o výhru je tak mohl připravit už jen nevídaný kolaps, který naštěstí nepřišel. Kopřivnice tak slavila dvoubodový zisk a velký podíl na to měl rovněž výborně chytající Žingor. 

„Na tohoto soupeře je strašně těžká příprava, protože má sílu ve všech činnostech. Konečný výsledek úplně neodpovídá průběhu hry. Oproti pohárovému zápasu jsme ale změnili některé prvky v obraně a bylo to tak z naší strany o něco lepší,“ cenil si zlepšeného výkonu šéf kopřivnické střídačky, jehož rozladěný protějšek se netajil zklamáním.

„Neproměňovali jsme šance a proto jsme prohráli. Kopřivnice byla lepší a využila domácího prostředí. Jsme teď navíc v těžké situaci, protože tabulka se vyrovnává,“ poznamenal po utkání v krátkosti trenér Nového Veselí Pavel Hladík. Oba celky tak čeká ještě třetí vzájemný duel v krátkém sledu, když je ve středu 20. prosince od 18 hodin na kopřivnické palubovce na programu odvetné utkání pohárového čtvrtfinále.

KH KOPŘIVNICE – TJ SOKOL NOVÉ VESELÍ 28:21 (14:11)

Rozhodčí: Pavlát, Točík. Sedmičky: 6/4 – 4/1. Vyloučení: 6:4. Diváci: 590.

KH Kopřivnice: Žingor, Kuba – Střelec 1, Rachač 1, Jan Gřes 6, Mička, Petřík 8/3, Unger 2, Hardt 1, Fulnek 2, Švébiš, Mráz, Hanus 3, Mynář 3/1, Krpelík 1. Trenéři: L. Veřmiřovský a Ji. Gřes ml.

Nejvíce branek Nového Veselí: Sekulič 4, Skalický a Melichar 3, Veselý 3/1.

Zbylé výsledky 12. kola: Strakonice – Fr.-Místek 29:23, Dukla Praha – Lovosice 30:30, Brno – Karviná 30:27, Zubří – Jičín 28:22, Hranice – Plzeň 20:24.

O UTKÁNÍ SE JEŠTĚ VÍCE DOČTETE V TIŠTĚNÉM ÚTERNÍM VYDÁNÍ NOVOJIČÍNSKÉHO DENÍKU.