„Minulá sezona dopadla dobře. Měli jsme 27 bodů a skončili jsme pátí. Bylo to zásluhou toho, že jsme měli dost získaných bodů z cizích hřišť, což v minulosti nebývalo. Začátek sezony je vždycky těžký. V Humpolci, kam mužstvo odjelo v neúplné sestavě, jsme prohráli nešťastně. Dostali jsme branku v poslední minutě," připomněl porážku 16:17 organizační pracovník oddílu národní házené TJ Sokol Albrechtičky Zdeněk Urban. Ještě předtím prohrály Albrechtičky i v Jihlavě (12:18). Trenérem Albrechtiček zůstal Stanislav Šajtar a vedoucím družstva je nadále Zdeněk Vyškovský. Jak jsme vás informovali minulý týden, z Albrechtiček odešla do Studénky trojice hráčů.

„Bratři Lukáš a David Šajtarové mají hostování do vyšší soutěže, to znamená, že mohou hrát jak prvoligová utkání za Studénku, tak i za Albrechtičky. Brankář Cedidlo je pak na trvalém hostování ve Studénce. Za nás chytat nemůže. Kdyby se naši dva brankáři, kterými jsou David a Stanislav Šajtar, zranili, tak nám ze Studénky vypomůže Jan Potsch," informoval dále Zdeněk Urban. A s jakými ambicemi letos svěřenci Stanislava Šajtara do sezony vstoupili? „Kdybychom dopadli podobně jako loni, bylo by to dobré. Určitě se chceme umístit minimálně ve středu tabulky," dodal organizační pracovník oddílu národní házené z Albrechtiček.

Pustějov se pokusí o návrat

V oblastním přeboru bojující Pustějov by se co nejdříve rád vrátil do 2. ligy. „Spadli jsme asi po nějakých osmi letech. Situace je všelijaká, ale cílem by měl být návrat do druhé ligy," uvedl organizační pracovník klubu Milan Šimeček. Z kádru trenéra Petra Pische odešla do prvoligové Studénky čtveřice Radek Šimeček, Vojtěch Kratochvíla, Jiří Pisch a Jan Kubáček. „O postup do druhé ligy budou bojovat vítězové dvou skupin z Ostravska a Přerovska. Nejtěžším soupeřem pak tedy bude vítěz přerovské skupiny," řekl závěrem Milan Šimeček.