Házenkáři Kopřivnice, kteří mají v extralize, která nyní pokračuje 3. až 4. února, nakročeno do play-off, sice v odvetě zvítězili 27:24, ale i tak museli klopit hlavy, neboť v Novém Veselí padli 29:33.

„Našim cílem bylo postoupit do Final Four, takže nemůžu být spokojený,“ hovořil po utkání zklamaným hlasem kouč KH Kopřivnice Lubomír Veřmiřovský, jenž si moc dobře uvědomoval, jak blízko byli Kopřivničtí k historickému úspěchu.

„Po celou dobu říkám, že fanouškům chceme garantovat to, že budou kluci od první do poslední minuty nastaveni tak, že budou jezdit po palubovce, a že bude vidět, jak jsou nažhaveni. Když jsem se na některé hráče díval, tak to tomu vůbec neodpovídalo. Bohužel ve Veselí a ani teď doma tomu tak nebylo a je to veliká škoda, protože jsme mohli přepisovat kopřivnickou historii. Nerozumím tomu, proč to tak bylo a strašně by mě to zajímalo, protože já tady chci mít hráče, kteří jsou hladoví po úspěchu,“ zdůraznil Veřmiřovský, jemuž scházeli Jan Gřes a Mynář.

Aktuálně 6. celek extraligové tabulky, který má právě na deváté Nové Veselí náskok šesti bodů, vstoupil do utkání lépe, když vedl 4:2, ale ve 13. minutě už domácí prohrávali 4:6. To se navíc mohli opět spolehnout na výtečně chytající Žingora, jenž potvrdil svoji momentální formu. Ve 24. minutě přišel za stavu 9:9 kopřivnický time-out a tak důrazný pohovor ještě nejspíše kopřivničtí hráči neslyšeli.

„Když jsem se podíval na mančaft a lavičku Veselí, která jezdila a radovala se při každém bloku, tak u nás byli všichni mrtví a mysleli si, že se to vyhraje samo. Strašně nerad prohrávám a vždycky chci čestně vyhrát, takže mě strašně mrzí, když hráč není správně nastavený na utkání. Chybovat může každý, ale bojovnost všech hráčů a lavičky to je to minimální, co po každém hráči chci,“ opakoval kopřivnický šéf, jenž zažil největší hráčské úspěchy ve Španělsku.

HLADÍK: ŽINGOR CHYTÁ OPRAVDU VÝBORNĚ

Kopřivnice pak zvládla závěr první půle přeci jenom lépe a při vedení 13:10 nebyla od pohárového vyvrcholení daleko. Důležité momenty však přišly zkraje druhého dějství, kdy hosté z Vysočiny otočili výsledek na 14:13 a Kopřivnice se po změně stran poprvé prosadila až v 6. minutě, kdy vyrovnával Střelec. „Začátek druhé půlky byl opravdu velmi rozhodující, ale trošku bojujeme s výkyvy, které jsou dané věkem a jde to vidět jak na nás, tak na Kopřivnici,“ uvědomoval si trenérský stratég Nového Veselí Pavel Hladík.

Kopřivničtí pak postupně vedli 21:19 či 23:21, ale do třígólového trháku, který by Nové Veselí více znervózněl, nikdy nešli. „Je fakt, že kdybychom neměli Žingyho, tak nevím, jak by to vypadalo. Ale na druhé straně měl Víťa Schams taky hodně zákroků,“ vyzvedl Veřmiřovský oba muže v brankovištích.

V dramatickém závěru se pak Nové Veselí drželo vždy jen o branku zpět, a když pak hosté v závěru ztratili míč, zvyšoval Bukovský na 27:24. To však scházelo do konce utkání jen deset vteřin. „Spokojený jsem částečně. Sice jsme postoupili, ale utkání jsme měli vyhrát nebo minimálně zremizovat. Na konci jsme však udělali chyby a neproměnili jsme hodně šancí. Je to pro nás signál, že v lednu musíme hodně potrénovat a kluci musí doplnit fyzičku tak, abychom byli lépe připraveni. Co je proti Kopřivnici teď hodně těžké, tak to je brankář Žingor, který chytá opravdu výborně. Nicméně postupu si vážíme a jsme moc rádi,“ těšil se Hladík z historického klubového úspěchu.

 

Čtvrtfinále Českého poháru – 2. zápas:

KH KOPŘIVNICE – TJ SOKOL NOVÉ VESELÍ 27:24 (13:10)

Rozhodčí: Bečička, Horák. Sedmičky: 5/5 – 3/3. Vyloučení: 2:4. Diváci: 420.

KH Kopřivnice: Žingor, Kuba – Střelec 5, Rachač 4, Zima, Mička, Petřík 6/5, Hardt, Fulnek 2, Švébiš, Očkovič 1, Krpelík, Mráz 1, Hanus 5, Bukovský 3, Unger. Trenéři: Lubomír Veřmiřovský a Jiří Gřes ml.

Nejvíce branek Nového Veselí: Sekulič 8, Chosik 4/3, Živojinovič, Melichar a Štěrba 3.

 

Výsledek 1. zápasu: Nové Veselí – Kopřivnice 33:29, NA FINAL FOUR POSTUPUJE NOVÉ VESELÍ.

Zbylé výsledky čtvrtfinálových odvet: Hranice – Lovosice 23:30 (výsledek 1. zápasu 27:30, postupují Lovosice), Brno – Karviná 27:37 (výsledek 1. zápasu 35:38, postupuje Karviná), Plzeň – Jičín (výsledek 1. zápasu 26:25) se hraje až dnes od 18.10.