Kopřivnické Fučko, které ovládlo základní část, přicestovalo do novojičínské haly ABC s vedením 1:0 na zápasy a také ve druhém dílu semifinálové série proti Tornádu Nový Jičín to byla dramatická partie až do samotného závěru.

Základní doba totiž opět neurčila vítěze, protože domácí Tornádo ve druhé poločase smazalo náskok Fučka a dotlačilo duel k remíze. 

Znovu tak přišly na řadu pokutové kopy, ve kterých bylo podruhé úspěšnější Fučko, který tak s vydatnou podporou svých příznivců, mohlo slavit postup do finále. Kopřivničtí futsalisté totiž proměnili všechny tři pokusy, zatímco gólman FU Mazoch povolil Tornádu jediný zářez.

Finálové boje se naopak nebudou týkat celku Beach Boys Odry, který uprostřed minulého týdne padl na palubovce Opavy 7:12 a v neděli se pak v domácím bouřlivém prostředí pokoušel o vyrovnání.

Oderští futsalisté doma prohrávali po první půli 0:2 a ztrátu už do konce duelu nesmazali. V konečném pořadí však skončili na výborném 3. místě.

Vyzyvatelem FU Kopřivnice tak bude Ferram Opava. Finále, které se hraje rovněž na dvě vítězná střetnutí, odstartuje úvodní bitvou v kopřivnické hale SOU již v pátek 16. března od 18.45.

„Do semifinále jsme vstupovali s respektem, ale sebevědomě, tak jak si vítěz základní části má počínat. To, že nakonec obě utkání nakonec skončí po penaltách, jsme upřímně nečekali. K tomu jistě přispěl i dobrý výkon nováčka soutěže Tornáda Nový Jičín, který dokazoval své kvality. Penalty jsou už loterie. Tornádu děkujeme za dvojzápas a určitě jako nováček soutěže může konečné čtvrté místo považovat za úspěch,“ uvedla pro web futsalfifa.cz jedna z opor kopřivnického Fučka Jiří Bednář.

V Kopřivnici už vyhlížejí blížící se finále.

„Vyzveme těžkého soupeře Opavský Ferram. Na tento vrchol futsalové sezóny zveme nejen naše skvělé fanoušky, díky kterým jsme tak daleko, ale také samozřejmě všechny fanoušky futsalu obecně,“ doplnil Bednář.

Semifinále play-off:

1. FC Tornádo Nový Jičín – FU Kopřivnice 4:5 po pen. (0:2, 4:4)

Branky: F. Bartoň 2, J. Hanzelka, P. Plešek – R. Galia 2, R. Petráš, J. Závodný. Rozhodčí: Zbožínek, Snášel. ŽK: L. Polónyi – J. Bednář. Diváci: 140. Konečný stav série 0:2 (5:6 po pen., 4:5 po pen.).

Beach Boys Odry – SK Ferram Opava 3:6. Konečný stav série 0:2 (7:12, 3:6).

2. kolo play-out:

Dragons Nový Jičín – SK Krmelín 4:8. Konečný stav série 0:2 (2:11, 4:8).

Program finále:

FU Kopřivnice (1.) – SK Ferram Opava (3.)

Termíny: v pátek 16. března od 18.45 v Kopřivnici, neděle 25. března od 16.15 v Opavě, případně v pátek 30. března od 18.45 v Kopřivnici.

Tip Deníku 2:1 na zápasy.

Kapitán fotbalové Baracudy Aleš Michálek (vpravo) se ve velkém fotbale v zimě vrátil do třetiligového Valašského Meziříčí, za které odehrál v Jakubčovicích i přípravný duel proti ostravskému Baníku.
Jakubčovická Baracuda končila prohrou