Vikingové doma zvládli první utkání v sobotu večer 5:1, když rozhodli až v samotném závěru. V nedělním druhém utkání série pak uspěli po výsledku 5:4, ve kterém se hattrickem blýskl Lukáš Vávra. Vítěz z této série, jež se hraje rovněž na tři vítězná utkání, se přímo zachrání v 1. lize. Poražený z této série odehraje barážový souboj s jedním z dvojice Chomutov - Black Angels.

První zápas urvali v závěru

Kopřivnický soubor trenérů Jehlára a Bordovského vstoupil do série proti Pelhřimovu výtečně a první duel, který se hrál na kopřivnické palubovce SOU v sobotu večer, vyhrál 5:1. Průběh zápasu však vůbec nebyl jednoznačný, protože domácí o svém vítězství rozhodli až v závěrečných čtyřech minutách.

Start do zápasu vyšel Vikingům náramně, když se z první střely prosadil Kresta, jehož tečovaná rána se zatřepetala až v síti. Ve 13. minutě pak podržel domácí chyceným nájezdem Pinďák, a tak Vikingové po úvodní třetině drželi nejtěsnější vedení. Pelhřimovský Spartak byl však velmi nebezpečný i ve druhé části a Pinďák musel vytasit několik excelentních zákroků. Na střelu Charouzka ale nestačil, a začínalo se znovu od začátku.

Vítěznou branku si domácí florbalisté schovali na 56. minutu, kdy kapitán Zdeněk Matúš našel zpoza branky nabíhajícího Jana Matúše, jenž nezaváhal a poslal Kopřivnici do vedení 2:1. Vše pak definitivně zlomila 59. minuta, kdy se domácí trefili celkem třikrát. V čase 58:02 přidal třetí branku důrazný Kubátko, za dalších 21 vteřin zvýšil už do opuštěné klece Vávra a domácí gólovou smršť ze závěru zápasu ukončil 65 vteřin před závěrečnou sirénou Sladkovský. „Troufám si říct, že nebýt skvělého výkonu našeho brankáře Pinďáka, tak dostaneme desítku. Soupeř byl daleko nebezpečnější a místy nás dost přehrával. Nás možná zachránilo, že jsme odehráli zápas na tři kompletní formace a soupeři, který dorazil jen v jedenácti lidech do pole, došly v závěru síly. Nicméně vítězství se počítá a je jedno, jak jsme ho dosáhli. Doufám, že se kluci na zítřek lépe vyspí a podáme daleko lepší výkon," hodnotil úvodní utkání série trenér Kopřivnice Marek Jehlár.

1. zápas

FBC Vikings Kopřivnice - Spartak Pelhřimov 5:1 (1:0, 0:1, 4:0)

Branky Vikingů: 1. Kresta (Podlezl), 56. J. Matúš (Z. Matúš), 59. Kubátko (Daniel Rebroš), 59. Vávra, 59. Sladkovský (Baďura).

2. zápas

FBC Vikings Kopřivnice - Spartak Pelhřimov 5:4 (2:1, 0:2, 3:1)

Branky Vikingů: 19. Vávra (Z. Matúš), 20. Lichnovský (Baďura), 46. Vávra (TS), 47. Z. Matúš (Vávra), 54. Vávra (Opatřil). Stav série 2:0.

Viking Kopřivnice: Pinďák – Kresta, Řeha, Lichnovský, J. Matúš, Šimíček - Podlezl, Sladkovský, Baďura, Longauer, Kubátko, Rebroš, Vávra, Opatřil, Z. Matúš. Trenéři: Marek Jehlár a Filip Bordovský.

O druhém utkání série se více dočtete v úterním vydání Novojičínského deníku, v týdeníku Region.