Letošní ročník futsalové divize F nemohl přinést dramatičtější vyvrcholení! Finálovou sérii mezi FU Kopřivnice a Ferramem Opava totiž musel rozseknout až třetí rozhodující duel, který sledovala rekordní návštěva soutěže, když do kopřivnické haly SOU dorazilo na Velký pátek 350 diváků. Ti viděli drama až do poslední vteřiny, ale vítězná euforie nakonec vzplanula na straně Slezanů, kteří se po výhře 4:3 stali mistrem ročníku 2017/2018.

Domácí FU muselo po celých čtyřicet minut dotahovat náskok Ferramu, na jehož úvodní zásah odpověděl v prvním poločase Bartoš, který propálil skvělého Fišera, který byl vyhlášen nejlepším brankářem play-off. „První poločas byl spíše opatrnější a odpovídal důležitosti utkání,“ poznamenal hrající trenér Fučka Jiří Bednář, kterému scházel zraněný Střelec.

Hosté si však na startu druhé půle vzali vedení zpět, když se připomněl nejlepší střelec základní části Krčmařík. Fučko však k radosti svých příznivců dokázalo i podruhé vyrovnat po trefě výborně hrajícího Závodného, který byl pro změnu zvolen nejlepším hráčem play-off.

Opava však záhy udeřila potřetí, ale poté přišla o vyloučeného Žurka. Fučko však přesilovou hru nevyužilo a sedm minut před koncem přeloboval Mazocha Krčmařík, jenž svým druhým gólem zvýšil už na 4:2. Kopřivnické FU poté sáhlo ke hře bez brankáře a po trefě Závodného zadělalo na drama, ale i přes následné závary už si Ferram nejtěsnější vedení 4:3 dokázal udržet.

„Toto utkání mělo opravdu všechny aspekty finále. Kopřivnice v závěru zkusila powerplay a čtyři minuty před koncem snížila na rozdíl jediné branky. I přes nápor domácích jsme ovšem vítězství uhájili. Radost máme také z ocenění Dalibora Fišera, který se stal nejlepším brankářem play-off,“ sdělil po vítězném finále trenér Ferramu Miroslav Tůma.

Kopřivnické FU však i přes finálovou prohru hodnotí ročník pozitivně. „Potkali jsme silného soupeře s velmi dobrým brankářem, který nás vychytal. Opava hrála velmi chytře a ve finále jsme měli i trošku smůly. Soupeř má v kádru i hráče z vyšších fotbalových soutěží, zatímco my máme hráče vesměs od B třídy po krajský přebor. I přes prohrané finále bereme sezonu, jako úspěšnou, protože jsme vyhráli základní část,“ hodnotil úspěšný ročník Fučka Bednář, jenž se ještě vrátil k atmosféře třetího finálového střetnutí.

„Divákům patří obrovský dík, protože nás podporovali celou sezonu. Z jejich strany to bylo skvělé a my se pro ně taky snažíme něco dělat. Při nástupu a hromadném skandování jsme měli všichni husí kůži. Myslím si, že v amatérském sportu se tak velká podpora jen tak nevidí,“ řekla závěrem opora Fučka.


FU KOPŘIVNICE – SK FERRAM OPAVA 3:4 (1:1)

Branky: J. Závodný 2, R. Bartoš – L. Krčmařík 2, P. Rubý 2. Rozhodčí: Havlík, Klečacký. ŽK: J. Bednář, J. Závodný – L. Krčmařík. ČK: D. Žurek (O). Diváci: 350.

KONEČNÝ STAV SÉRIE 1:2 (6:5, 3:4, 3:4).