Hosté se dostali do vedení po standardní situaci, ale za domácí vyrovnával Kotešovec. Top Dogs pak zásluhou Šimka přidali druhý gól, když si domácí futsalista položil obranu v čele s brankářem. Ostravští však stihli v závěru první půle vyrovnat z naprosto totožného gólu, jako byl ten první.

Po změně stran nejprve zachránil domácí od jistého gólu Lumír Dorotík, který musel zasahovat až na brankové čáře. Favorit ale udeřil o chvíli později a utkání pak zlomil v 17. minutě druhého poločasu, kdy dvěma brankami během necelé minuty odskočil na 5:2. Domácí pak zásluhou Lumíra Dorotíka ještě vykřesali naději, když snížili na 3:5. Poslední slovo však měli hosté a šestým gólem definitivně rozhodli o svém postupu. „Zápas byl určitě těžký, protože soupeř byl opravdu kvalitní. Rozhodly zkušenosti a jejich minutovka ve druhé půli, kdy dali dva góly. Nám už na vyrovnání došla síla," vysvětloval vedoucí a kapitán Top Dogs Milan Miloševič.

Hosté tak splnili v Novém Jičíně roli favorita. „Pro nás to bylo těžké, protože spousta kluků měla už něco v nohách, ať už druholigový zápas nebo velký fotbal. Když jsme si ve druhé půli začali balóny dávat, moc to nevodili, tak si myslím, že se ukázal rozdíl soutěží. Přijeli jsme si pro postup, ale domácí nehráli špatně a Nový Jičín rozhodně ukázal, proč hraje čelo krajského přeboru," ocenil výkon domácích hostující asistent trenéra Karel Murin. Aktuálně druhý celek krajského přeboru statečně vzdoroval, ale díky porážce 3:6 v poháru končí. „Divákům se zápas musel líbit. S výkonem jsme spokojeni, ale samozřejmě nás mrzí, že jsme prohráli. Chtěli jsme přivítat ještě dalšího soupeře, tak snad příští rok," věří Milan Miloševič. 

Top Dogs Nový Jičín FC VSK VŠB TU Ostrava 3:6 (2:2)

Branky Top Dogs: Kotešovec, Šimek, L. Dorotík.

Top Dogs Nový Jičín: Polášek Miloševič, Bajer, Vavřík, Strnadel, Vojtko, D. Dorotík, L. Dorotík, Hrachovec, Sláma, Jachník, Šimek, Kotešovec.

Pozvánka

Lídr krajského přeboru Jokerit Kopřivnice vyzve ve stejné části poháru druholigový celek Comax Kunčice pod Ondřejníkem, a to dnes od 20 hodin ve sportovní hale SOU v Kopřivnici.

Dalšího účastníka krajského přeboru FC Smíšené NC Line Bílovec čeká pohárové utkání ve středu 20. února od 19 hodin ve sportovní hale v Bílovci. Soupeřem Bílovce bude taktéž druholigový tým SKP Likop Třinec.