SKP Frýdek-Místek - KH Kopřivnice 32:34 (18:11)

I přesto, že Frýdek dal, stejně jako v prvním vzájemném nadstavbovém utkání, příležitost řadě mladých hráčů, v prvním poločase měl navrch. V bráně jej držel Pyško, v útoku Mynář s Petrovským, a nedůrazně hrající Kopřivnice tak v poločase prohrávala o sedm branek.

Ve druhé půli ale hosté šlápli na plyn. Přidali na důrazu a rychlosti v útoku a brankář Petr, který vystřídal tentokrát nevýrazného Holečka, byl opravdu výborný. „Dostali příležitost ti, co opravdu chtěli hrát. Nic víc, nic míň, i když samozřejmě v šatně byla velká bouřka," přiznal trenér Kopřivnice Miroslav Bartoň.

Frýdek také vystřídal brankáře, Marenčák však Pyškových kvalit nedosahoval, a i to dostalo Kopřivnici do hry. Úsek mezi 46. a 53. minutou vyhrála 7:1, a otočila tak nepříznivé skóre 22:26 na 29:27. To rozhodlo. Frýdek sice ještě dokázal vyrovnat, hosté si ale obratem vzali vedení zpět a v dramatickém závěru jej uhájili.

„Dokázali jsme tentokrát náskok nejen stáhnout, ale jet dál a zápas otočit, což se nám zatím nedařilo. V závěru, řekl bych, rozhodly větší zkušenosti," konstatoval Bartoň a dodal: „Spadl nám kámen ze srdce. Po oslabení loňského kádru bylo naším cílem udržení. Jistotu máme tři kola před koncem, a to je pozitivní, navíc jsme stále ve hře o desáté místo."

Nejvíce branek Frýdku: Dyba 6/5, Komárek 5, Petrovský 5. Sestava a branky Kopřivnice: Petr, Holeček Lipový, Střelec 2, Martinásek, Rachač 4, Veřmiřovský 2, Hanzelka 6, Stanislav 5, Frančík 5, Gřes 5/2, Reček 4, Aspridis 1. Sedmimetrové hody: 5/5 2/2. Vyloučení: 2:2. Rozhodčí: Králíček, Letev. Diváků: 320.

Další výsledky 7. kola: sk. O 1. 6. místo: Jičín Přerov 25:21, Zubří Dukla 37:34, Karviná Lovosice 28:22; sk. O 7. 12. místo: Plzeň Hranice 27:26, Brno Třeboň 30:19.

JANA FEILHAUEROVÁ