Před soubojem na Opavsku pak Nový Jičín doma porazil Třinec, kterému patří v osmičlenné tabulce 6. příčka 26:16. První půle, po které vedli domácí 11:9, nabídla vyrovnaný duel, ale po změně stran vzali utkání do své režie Novojičínští, kterým skvěle zachytali oba brankáři, když hosté během patnácti minut skórovali pouze jedenkrát. Nejlepším střelcem byl šestigólový Škrobal, jemuž sekundovali čtyřgóloví Lanča s Tomečkem.

Po výhře s Třincem ale následoval duel v Hlučíně, který na podzim zvítězil v novojičínské hale ABC po bitvě 32:31. V jarní přípravě pak Nový Jičín vyhrál dokonce 26:23 a kouč Jakub Janíček tak věřil v další vítězství. Ale nebylo tomu tak. Novojičínští totiž inkasovali 32 branek, což bylo téměř tolik, co za dva předchozí duely dohromady. Nejlepšími střelci poražených byli Večerka se Škrobalem se sedmi trefami.

„Nevím, co říct. V minulých kolech jsme dokázali perfektně bránit a dostali jsme vždy pod dvacet branek a tentokrát jsem měl pocit, že jsme obranu zapomněli někde po cestě z Nového Jičína do Hlučína. Každopádně mě prohra hodně mrzí a doufám, že v následujícím kole v Trnávce ukážeme svoji sílu a v tomto utkání zvítězíme," sdělil odhodlaně kouč Nového Jičína Jakub Janíček.

Někdejší druholigový celek Trnávky, v čele s bývalým extraligovým kanonýrem Karlem Hanzelkou, prozatím vede celou soutěž, když v deseti utkáních ztratil body pouze jednou a to v případě domácí porážky s Hlučínem. Nedělní derby startuje v Trnávce na venkovním hřišti s asfaltovým povrchem v 10 hodin.