Nakonec však derby skončilo zcela jednoznačnou záležitostí Trnávky, jež zvítězila málo vídaným výsledkem 31:13. „Před zápasem jsme si přečetli, že k nám jede Nový Jičín pro dva body. Tímto odvážným výrokem jsme byli trošku překvapení a zdravě nás nabudil," přiznal někdejší kanonýr extraligové Kopřivnice a už dlouholetý hráč Trnávky, Karel Hanzelka. „Věděli jsme, že Nový Jičín posílil o odchovance Kopřivnice, kdy někteří trénovali i s kopřivnickým áčkem. Před utkáním jsme cítili od soupeře velké odhodlání u nás uspět," řekl dále Hanzelka.

Nedělní dopolední derby začalo velice zostra a na obou stranách se tvrdě bránilo. „My jsme se však koncentrovali na svůj výkon a z obrany, která nám výborně fungovala a byla podpořena výborným výkonem brankáře Aleše Cágy, jsme přecházeli do rychlých útoků, které jsme nekompromisně zakončovali," pochvaloval si nejlepší střelec Trnávky z aktuální sezony. Domácí nakonec první půli vyhráli vysoko 16:5.

„Do druhého poločasu jsme šli hlavně s tím, že není nic vyhráno, a nadále jsme chtěli v dobrém výkonu pokračovat," zdůraznila velezkušená spojka. To se také Trnávce dařilo, když jedenáctibrankový náskok z první půle navýšila až na, pro Nový Jičín hrozivých, osmnáct branek. „Jsem rád, že se do zápasu zapojili všichni, včetně náhradního brankáře Juráše, který, ač není klasickým gólmanem, protože hraje pivota, zaskočil za jedničku Cágu a chytil i dvě sedmičky. Podali jsme výborný kolektivní výkon. Soupeře jsme přehráli ve všech směrech a troufnu si říct, že to byla demolice novojičínské házené," zhodnotil derby Hanzelka, jenž navíc ocenil výkon Jakuba Nováka, který je nepostradatelným článkem týmu a právě on tvrdí muziku v obraně Trnávky. „Po celou sezonu dýchá za tým i mimo hřiště," dodala na jeho adresu domácí opora s číslem 6. Závěr zápasu si pak pro sebe rezervoval čtyřiačtyřicetiletý Jaroslav Hanzelka, jenž třemi brankami v řadě zakončil nejvyšší výhru Trnávky v sezoně. „Nyní se budeme soustředit na utkání v Hlučíně, kde se rozhodne o vítězi soutěže," dodal Karel Hanzelka. Šlágr kola a přímá bitva o 1. místo startuje v Hlučíně v sobotu ve 14 hodin.

Novojičínským se naopak nebývalý výprask hodnotil pochopitelně těžce. „Utkání se odehrálo před početným zástupem fanoušků a již od začátku byla slyšet podpora domácích. Zápas se odehrával zcela v režii domácího celku. Zatímco domácí hráli velmi disciplinovaně a vycházelo jim téměř vše, tak u nás to bylo naopak. Jeli jsme do Trnávky s tím, že překvapíme, ale nedělali jsme vůbec nic z toho, co jsme si řekli. Do toho se nám absolutně nedařilo v koncovce, a to hlavně díky skvělému gólmanovi Cágovi a bezchybné obraně Trnávky," přiznal kouč poražených Jakub Janíček, jehož tým nyní hostí v domácí hale ABC v neděli od 16.00 hodin Orlovou. „Pokud chceme splnit cíl a skončit do čtvrtého místa, tak musíme vyhrát. Chceme našim fanouškům, a hlavně sobě, dokázat, že zápas v Trnávce byl omyl," doplnil Janíček.

Sokol Trnávka - TJ Nový Jičín 31:13 (16:5)

Nejlepší střelci: Kovalák 7/1, Demel 6, V. Žižkovský 6, J. Hanzelka 3, K. Hanzelka 3 Škrobal 4, Lanča 2, Szczurek 2, Tomeček 2/1. Rozhodčí: Adámek, Horsák. Diváci: 50.