Součástí in-line hokejové extraligy budou už druhým rokem. In-line hokejisté Nového Jičína, jejichž juniorský tým se stal vloni mistrem České republiky, vstupují do své druhé sezony v nejvyšší soutěži, která se letos hraje jiným modelem. Dvanáctka elitních českých týmů tvoří jednu soutěž, ze které se v tomto roce nebude sestupovat. Po jedenácti utkáních základní části pak čekají první osmičku boje ve vyřazovací části.

Kádr novojičínského extraligového týmu opustil loňský mistr světa z Argentiny David Šebek. „Jeho působení u nás bylo velmi přínosné a bude to ztráta. Ale jinak do týmu přešla většina kluků z úspěšné juniorky a navíc nám přibyl Ondřej Kovařčík," připomněl příchod letošního hokejového juniorského mistra ČR z Třince hrající předseda IHC Nový Jičín a trenér A týmu Zbyněk Kubičík. Brankářskou jedničkou pak bude René Fendrich. „Chceme se dostat do play-off a to z co nejlepší pozice. Hodně napoví určitě už tento víkend," má jasno předseda novojičínského IHC. Nový Jičín se zítra představí v Praze, kde od 17 hodin vyzve tamní Roller Storm a večer se pak utká s berounskými Medvědy, se kterými vypadl v loňském play-off. V neděli se pak Novojičínští utkají na Kladně proti domácím Čertům. „Každý zápas budeme chtít vyhrát, ale jakýkoliv bod, který přivezeme, bude jenom plus. Beroun známe, ale zbylé dva týmy pro nás budou velká neznámá, ostatně jako všechny, se kterými jsme vloni, kdy byly dvě skupiny, nehráli," řekl dále Kubičík, jenž se vyjádřil také k favoritům. „Budeme to my a Beroun," usmál se novojičínský předseda, jenž je zároveň prvoligovým hokejovým sudím.

Novinkou IHC Nový Jičín, který jde do sezony v nových dresech, je vznik B týmu, který už má na svém kontě v 1. lize dvě vítězství, když porazil Hranice a Uherské Hradiště. Trenérem béčka je Filip Ohera. „Béčko jsme založili proto, aby měli kluci, kteří nebudou hrát pravidelně extraligu, nějaké vytížení. Dalším důvodem bylo přiblížit juniorům přechod do mužského in-linu. Ale počítali jsme, že juniorka bude daleko širší a nakonec jsme v podobném počtu jako vloni. Je to experiment a uvidíme, jak to vyjde," zamýšlel se Kubičík s tím, že hráči ze soupisky A týmu nemohou vypomoct B týmu.

Novojičínská juniorka, kterou vede Kamil Gebauer, jenž vypomáhá také u A týmu, a která zahajuje nový ročník v neděli ve Zlíně, pak půjde do extraligové sezony v roli obhájce titulu. „Tým je znovu silný a postavený na dalších úspěch. Noví kluci už se rychle adaptovali na in-line. Většina hráčů je tady z kraje a působí v třinecké mládeži. Někdy se to bude překrývat s jejich soustředěním, ale snažíme se nějak domluvit s jejich trenérem Václavem Varaďou," sdělil předseda IHC Nový Jičín.

První domácí extraligové utkání čeká Nový Jičín v sobotu 7. května, kdy na novojičínský zimák dorazí Praha Černošice a Hradec Králové. „Rádi bychom pozvali diváky z řad široké veřejnosti, protože k nám budou v květnu jezdit špičkové týmy z České republiky a určitě se bude na co dívat," uzavřel Kubičík.