V loňské extraligové sezoně rázně ukázali, že se s nimi musí počítat! Novojičínští inline hokejisté totiž postoupili na závěrečný turnaj Final Four, ze kterého si dovezli bronzové medaile. Nový Jičín chce být vidět i v letošním ročníku, který odstartuje zítřejšími venkovními duely proti Černošicím a Hradci Králové, na které naváže nedělní partie na umělé ploše brněnského celku Mission Roller.

Novinkou je, že v letošní sezoně nebude novojičínský IHC disponovat B týmem, který se nakonec, po jednoletém fungování, nepodařilo obnovit. Po dvou úspěšných sezonách u juniorky se pak na místo hlavního kouče A týmu přesunul Kamil Gebauer, jenž definitivně skončil s aktivní brankářskou kariérou, a který v trenérské funkci nahradil hrajícího předsedu klubu Zbyňka Kubičíka. V kádru pro letošek nebude působit Martin Andrýsek a z pracovních důvodů pak bude scházet i Filip Chvostek.

Novou posilu pak tým kapitána Jana Zahradníčka nezaznamenal, ale celou sezonu by měl po delší době odehrát David Ostřížek, jenž v nedávno skončené extraligové sezoně ledního hokeje působil v dresu Olomouce. „Z juniorky pak počítáme ještě s Adamem Flokem a Honzou Bartkem," doplnil předseda IHC Nový Jičín Zbyněk Kubičík s tím, že brankářskou jedničku, kterou je René Fendrich, nově doplnil zkušený Tomáš Kokeš.

Extraliga se znovu odehraje ve dvanácti týmech, které čeká v základní části 11 utkání. Ta mužstva, se kterými hrál Nový Jičín vloni v domácím prostředí, nyní vyzve ven a naopak. Soutěže je nesestupová a první čtyři celky si zajistí přímou účast ve čtvrtfinále. Celky na 5. až 12. místě pak čeká předkolo play-off. Vítězové čtvrtfinále se pak mohou těšit na závěrečné Final Four. „Chtěli bychom skončit do čtvrtého místa a jít přímo do čtvrtfinále," vyjádřil se k cílům Nového Jičína jeho předseda.

TRIUMF NA MEMORIÁLU KARLA RACHŮNKA A PAVOLA DEMITRY

K favoritům lze řadit obhájce titulu z Olomouce, které budou chtít sekundovat celky Berouna, Černošic či Brna. „Bohužel už není povinné pravidlo o počtu startů v základní části, takže se může stát, že v play-off narazíme na vcelku pozměněné týmy," připomněl nešťastné pravidlo Kubičík, jenž v ledním hokeji působí v roli rozhodčího. V letošní sezoně to dotáhl až do extraligy, a coby hlavní sudí řídil i několik utkání play-off či baráže.

Novojičínští se v rámci přípravy zúčastnili kvalitně obsazeného memoriálu v Brumově-Bylnici, který se koná na počest legendárních hokejistů, který měli výjimečný vztah k inline hokeji – Karla Rachůnka a Pavola Demitry. Tým Kamila Gebauera si vedl výtečně, když ve finále porazil Zlín, proti kterému měl na svědomí vítěznou branku Flok. Třetí příčku pak obsadila Bratislava.

Nový Jičín si připsal i individuální triumf, když byl nejlepším brankářem vyhlášen René Fendrich. „Všechny týmy tam sice nebyly v kompletním složení, stejně jako my, ale takový úspěch před sezonou potěší. Navíc herní tvář nebyla vůbec špatná a je vidět, že Kamil tomu dal zase něco, co tomu chybělo," připomněl cenné prvenství hrající předseda IHC Nový Jičín.

I pozvánka na zmíněný memoriál potvrdila, že kredit novojičínského IHC roste. Tým se navíc může pyšnit i juniorským týmem, který nově povede Filip Ohera. Možnost vidět nejlepší inline hokej v ČR budou moci diváci první květnový víkend, kdy Nový Jičín hostí, na domácí umělé ploše novojičínského zimního stadionu, v sobotu 6. května Roller Storm Praha (13 h) a berounské Medvědy (18 h). O den později pak v poledne přivítá Kladno.

Účastníci Stilmat extraligy inline hokeje 2017:Mission Roller Brno, IHC Tempish Olomouc, SK Černošice, IHC Nový Jičín, ILHK Hradec Králové, IHC Night Birds Přerov, IHC Berounští Medvědi, IHC Devils Zlín, IHC Roller Storm Praha, IHC Čerti Kladno, HC Boskovice, IHC Uherský Brod.

Soupiska IHC Nový Jičín pro sezonu 2017:
Brankáři: René Fendrich, Tomáš Kokeš.
Obránci: Jan Bartko, Robin Gebauer, Jakub Hruška, Zbyněk Kubičík, Ondřej Sluštík, Jan Zahradníček.
Útočníci: Adam Flok, Jan Hladoník, Vít Christov, Michael Chvostek, Juraj Jurík, Ondřej Kovařčík, David Ostřížek, Pavel Zedník.
Trenér: Kamil Gebauer.