Futsalisté kopřivnického Jokeritu, kteří v nedávno skončeném divizním ročníku 2014/2015 skončili na 4. místě, se postarali o veliké překvapení, když si na domácí palubovce v hale ZŠ Emila Zátopka v průběhu minulého týdne dokázali poradit s ligovým Třincem po penaltovém rozstřelu.

Futsalisté Třince, kteří po letošní sezoně opustí nejvyšší futsalovou soutěž u nás, byli v úvodu zápasu nebezpečnější, ale do vedení šli domácí hráči Jokeritu, když se po pasu Bučka dostal do brejku Březina a přesnou ranou k tyči otevřel skóre čtvrtfinálového duelu. Z náskoku se však Jokerit, který v předchozí fázi poháru vyřadil FC Smíšené Bílovec, radoval pouze tři minuty. Třinečtí totiž dokonale využili přečíslení a srovnali na 1:1.

Domácí pak pokračovali ve hře ze zabezpečené obrany a ve 13. minutě byli znovu gólově odměněni. Byl to znovu velezkušený Buček, jenž přeloboval hru na domácí půlce, kde se dostal do úniku Dobiáš, jenž zakončoval mezi nohy brankaře hostí a Kopřivničtí vedli 2:1.

Brzy po změně stran se však favoritovi podařilo srovnat a začínalo se tak znovu od začátku. Jokerit poté spaloval jednu šanci za druhou, ale ani jediné přečíslení ve vedoucí branku nepřetavil. Hosty pak ještě zachránila branková konstrukce a proto přišly na řadu pokutové kopy, ve kterých kraloval domácí brankář Medek, jenž zlikvidoval z pěti pokusů Třineckých hned dva. Na domácí straně neproměnil penaltu pouze Kružliak a tak se mohli Jokeriťáci radovat z postupu do semifinále, kde narazí na vítěze duelu Beach Boys Odry - KFV Roub Vítkovice.

Zbylý program čtvrtfinále: Fugy Krnov – FU Kopřivnice, FT Brušperk - FC VSK VŠB TU Ostrava, Beach Boys Odry - KFV Roub Vítkovice.

FC JOKERIT KOPŘIVNICE – SK LIKOP TŘINEC 3:2 na pen. (2:1)

Branky Kopřivnice: 3. Březina, 13. Dobiáš, rozhodující penalta Březina.

FC Jokerit Kopřivnice: Medek – Buček, Jiříček, Bortel, Čevela – Kružliak, Fendrich, Dobiáš, Makový.