oslPední květnový víkend se sjela česká dorostenecká špička do Nového Bydžova, aby bojovala o cenné body do Českého poháru v judu. Ve váhové kategorii do 73 kg hájil barvy závišického oddílu Filip Hanzelka. Po kvalitní tréninkové přípravě se pokoušel v této kategorii atakovat nejvyšší příčky. V pavouku se musel na vrchol postupně probíjet.

V prvním kole zdolal nejprve Maxmiliána Formana z Olomouce. V dalším zápase měl štěstí a vyhrál bez boje, když Matěj Řezníček pro zranění nenastoupil. Ve třetím kole pak hodil Romana Urbánka chvatem ouči gari na ippon. V semifinále si poradil s Janem Podlešákem z Blatné rovněž na ippon, tentokrát skvěle načasovanou seoinagou. Následovalo zasloužené finále. V boji o zlato jej čekal plzeňský Felix Aidarkeef.

Ve vyrovnaném souboji si závišický judista zkušeně počkal na soupeřův nástup do soeinagy, bleskově kontroval a po nasazeném držení zvítězil na ippon. Na stupně vítězů pak vystoupal na nejvyšší příčku a do ranking listu na podzimní mistrovství České republiky si připsal maximální počet bodů.

Ilustrační foto.
Inline hokejisté Nového Jičína po roce znovu skončili ve čtvrtfinále