V Ostravě se konal první ze seriálu soutěží českého poháru, který probíhá jako kvalifikace na přebor ČR. V sobotu zde startovali dorostenci. Ze štramberských nadějí to byli Matěj Ivánek a Šimon Skurka (oba do 66kg). „Matěj prohrál v prvním zápase s Polívkou z Vršovic a do dalších bojů nezasáhl,“ prozradil trenér oddílu Judo Štramberk Josef Štábl a dodal: „Ani Šimonovi nebyl los příliš nakloněn. V prvním zápase porazil Panfiliho z SKKP Brno a pak prohrál s Polákem Legievem (později celkové 2. místo, pozn. red.).“ V opravách nestačil na domácího Slaničku, a bylo z toho 9. místo. Do 90kg zde nastoupil po dlouhé přestávce Jiří Venský. „V úvodu prohrál s Polákem Kozlikem, v opravách pak porazil Zágoru z Bohumína a o třetí místo prohrál s Tržilem z Břeclavi,“ vyjmenoval Štábl.

Druhou sobotní akcí byl poté Valentýnský turnaj benjamínků v Karviné. „Štramberské judo zde zastupovali tři závodníci, pro které to byly vlastně první závody po nedávno složených zkouškách. Nelze jim upřít jejich snahu, ale závodnická nezkušenost byla znát, a podle toho vypadalo i umístění,“ přiznal trenér. Do 34kg obsadil Dalibor Prašivka 4. místo, stejně jako Kostelník Radek do 28kg. Jedinou medaili tak vybojoval do 26kg Petr Štichauer za 3. místo.

Neděle byla naopak vyhrazena žákům. Dva štramberští borci pak nastoupili v kategorii do 34kg, kde se sešlo celkem 40 soupeřů. Výborný byl Adam Bajer. „Porazil Tura z Kroměříže, Kocůra z Mělníka a v zápase se Svobodou z Litoměřic, pozdějším vítězem, podal pěkný výkon a prohrál pouze na praporky,“ popsal Josef Štábl a doplnil: „V opravách si potom poradil s domácím Válkem, ale hned nato uletěl Kremlovi z Teplic.“ Obsadil tak cenné 9. místo. Vincent Skurka poté porazil domácího Proška, ale prohrál s Filipem z Pardubic. Do dalších bojů již nezasáhl.