Jako první nastupoval na tatami, ve váze do 31 kg, benjamínek Filip Hanzelka a hned na začátku nasadil svým spolubojovníkům z oddílu laťku hodně vysoko. Všechny čtyři své zápasy totiž vyhrál. S kroměřížským Michalem Lánikem a Obdržálkem ze Zlína zvítězil na ippon a Thomase Scholtze z SKKP Brno a zlínského Dominika Honzu porazil na wazari. „Tato čtyři vítězství mu pak otevřela cestu na nejvyšší vrchol stupňů vítězů k dekoraci zlatou medailí,“ prozradil za Judo Závišice Libor Kahánek.

Druhý v pořadí, Jakub Gajdušek, se představil ve váze do 50 kg. Ani on v žádném svém utkání nezaváhal. Ze Slovácka si přivezl nejenom skalp Radima Píbila ze Sokola Žďár nad Sázavou a Ondřeje Vláška z domácího oddílu, ale k tomu zaslouženě i medaili zlatého lesku.

Jako poslední z této trojice se na tatami postavil mladší žák Radek Rýpar. Ve váze do 34 kg se judisté dostávali do finálových bojů ze dvou skupin. Z té své postoupil Radek Rýpar z druhého místa, když porazil na ippon Zdeňka Ludlu ze Slavie Kroměříž i břeclavského Lukáše Beneše, ale duel s tradičním soupeřem, Nikolajem Hromjákem z SKP Ostrava, skončil v základním čase nerozhodně a až na praporky přiřkli rozhodčí vítězství Hromjákovi. „V semifinále pak Radek porazil vítěze skupiny B, Ondřeje Pagáče z SŠ Judo Zlín, a když ve druhém semifinále porazil Hromják kroměřížského Tura, všichni netrpělivě očekávali opakovaný duel ze skupiny Hromják – Rýpar,“ přiblížil Kahánek.

V tomto boji o zlato bylo vše otevřené až do samého konce. Vyrovnaný zápas přiklonil v polovině na svou stranu závišický judista, když skóroval na wazari. Hromják, vědom si své ztráty dal všechno do útoku a tři sekundy před závěrečným gongem překvapil rychlým chvatem harai goši. „Naštěstí byla tato technika ohodnocená rozhodčími jen na juko, a to v tomto nádherném finále znamenalo stříbro pro Nikolase Hromjáka a zlato pro Radka Rýpara,“ doplnil Libor Kahánek a uzavřel: „Ten tak tímto vítězným vystoupením zkompletoval zlatý hattrick závišických medailí z jihomoravského tatami.“

Pro tuto trojici mladých judistů byly letošní jarní svátky opravdu úspěšné. Ještě o týden dříve se totiž zúčastnili jiného velikonočního turnaje, tentokrát v Karviné, a všichni tři opět vystoupali na stupně vítězů pro medaile. Zlato u polských hranic vybojoval Radek Rýpar, stříbro Jakub Gajdušek a medaili bronzového lesku přidal do sbírky Filip Hanzelka.