Vojtěch David bral ve váze do 42 kg zlato, Jan Macháč (váha do 31 kg) zůstal trošku za očekáváním a skončil třetí. Poprvé se na soutěži představil Maxim Pustějovský a díky menšímu počtu soupeřů získal bronz.

V Ostravě se pak konala tamní velká cena, která je zařazena do závodů českého poháru, a o které jsme vás již informovali. Kvalitu dodávali také judisté z Polska a Kazachstánu. Žák Petr Štichauer (34 kg), nenavázal na loňské úspěchy a vypadl v 1. kole nejtěsnějším poměrem s Žižkou z Hradce Králové. V kategorii do 50 kg prohrál Václav Mrva s Janečkem z Brna, v opravách pak porazil Dvořáčka z Havířova, ale pak podlehl Rothovi z Hranic a skončil sedmý.

Štramberský dorostenec Adam Bajer (50 kg) nastoupil do soutěže pod taktovkou svého otce, jenž převzal od ledna roli trenéra dorostu a mužů po Josefu Štáblovi, který se věnuje žákovským kategoriím. Bajer v 1. kole prohrál se Šatánkem z Hranic a v opravách nedotáhl do vítězného konce vyhraný zápas s Pinterou z SKKP a za dotek pod pás byl diskvalifikován.

Následně startovali dva štramberští mladíci na turnaji v Třinci a mezi 120 borci z Moravy a Polska skončil Jan Macháč zlatý a Petr Štichauer bronzový.