Tým kapitána Prchala tak potvrdil pozici, která mu patřila po základní části.

„V té se nám vyhýbala zranění a většinou jsme se scházeli v plné sestavě. Prohráli jsme jenom dvakrát a jednou z toho v Odrách, kde se nám proti Jakubčovicím dlouhodobě nedaří. Ale celkově jsme odehráli povedenou základní část," shrnul kapitán Jokeritu Karel Prchal, jehož tým vyřadil ve čtvrtfinále Krmelín 2:1 na zápasy, kdy rozhodoval až penaltový rozstřel, který si podmanil brankář Medek, jenž Jokerit držel po celou sezonu.

„Krmelín má zkušené kluky a hrál výborně. Série byla velmi těžká a v penaltách nám hodně pomohl Kuba v bráně," připomněl Prchal dramatický penaltový rozstřel, který Jokerit poslal do semifinále. V něm mu stály v cestě Hukvaldy.

Futsalisté s žolíkem ve znaku nakonec prošli do finále po dvou zápasech. „Doma jsme jasně vyhráli, ale u nich jsme vedli 4:1 a nakonec jsme se strachovali až do konce. Hukvaldy měly letos taky dobrý mančaft, který byl navíc posílený o mladé kluky," vyjádřil se dále kapitán stříbrného celku.

ČTĚTE TAKÉ: Hotovo! Jakubčovice porazily Jokerit i podruhé a slaví titul

V Jokeritu hodnotí novinku letošní sezony v podobě vyřazovacích bojů kladně. „Soutěž přebral Martin Kapsa a play-off bylo určitě oživením. Celá sezona měla velmi dobrou úroveň. Hodnotíme to jenom pozitivně," potvrdil Prchal.

Ve finále si to nakonec rozdaly oba nejlepší celky základní části. Jokerit však musel v oslabené sestavě čelit rozjeté jakubčovické mašině, která předtím odklidila z cesty v derby oderské Beach Boys a v semifinále pak opavský Ferram.

„Začalo to už v semifinále, kdy se nám zranil Bortel, jenž patří k našim stabilním obráncům. Pak se při velkém fotbale zranil Střelec a na finále nebyl ani Kružliak. Hrát proti Jakubčovicím v nekompletní sestavě je hrozně těžké, protože mají výborný mančaft," ocenil sílu soupeře hlavní muž Jokeritu.

Kopřivničtí vstoupili do prvního finále v Odrách dobře, když se ujali vedení, ale Baracuda ještě v poločase skóre otočila a nakonec zvítězila 8:2.

„Oba zápasy jsme hráli jen v sedmi. Škoda druhého zápasu, kdy nám nevyšel začátek druhé půlky. Zápas se pak lámal asi za stavu 2:3, kdy jsme nedali šance a místo toho přišel čtvrtý gól. V první půli se navíc zranil obránce Hruška, jenž pak nastupoval už jen sporadicky a posledních pět minut nehrál ani Buček, takže jsme dohrávali bez střídání a to se pak těžko nadechuje k nějakému náporu. Jakubčovice nakonec vyhrály zaslouženě, ale my jsme spokojeni i za druhé místo," konstatoval Prchal, jenž neopomněl vyzvednout atmosféru finále.

„Při obou zápasech byla výborná kulisa. Z Jakubčovic k nám navíc dorazilo dost fanoušků a určitě bych chtěl poděkovat všem divákům, kteří nám fandili v průběhu celé sezony," uzavřel kapitán kopřivnického Jokeritu.