Kopřivničtí házenkáři se však i přes velký boj k vyrovnání série nepropracovali, neboť v neděli podlehli Lovosicím 30:33. Lovci už se tak mohou připravovat na semifinále proti karvinskému Baníku a Kopřivnici čekají souboje o konečné umístění, které načne dvojutkáním proti Jičínu.
 

Nedělní partie nabídla od úvodu gólové hody, při kterých si Lovci vybudovali náskok 18:15, který však Kopřivnice v samotném závěru první půle stáhla na rozdíl jediné branky. „Po sobotním zápase jsem avizoval, že Lovosice udělají všechno pro to, aby získali třetí výhru, což bylo vidět od první minuty, kdy byli totálně nahecovaní. Ale i my jsme se snažili a bylo to pěkné a bojovné utkání,“ vyjádřil se kouč KH Kopřivnice Lubomír Veřmiřovský.

Kopřivnice pak navíc předvedla parádní nástup do druhé půle, když se ji podařil brzký obrat, který znamenal vedení 21:18. Domácí příznivci vycítili šanci na vyrovnání série a kopřivnická hala byla rázem v euforii.

„Ani nevím, proč jsme pak vedení rychle ztratili. Lovosice ale ukázaly kvalitu a velmi dobrou obranu. Navíc jim zachytal Adamík, kterému to v sobotu příliš nevyšlo,“ hodnotil čtvrtý díl série trenér kopřivnických házenkářů.

VEŘMIŘOVSKÝ: LOVOSICE POSTOUPILY ZASLOUŽENĚ

Následně však předvedly obrat Lovosice, které ve 44. minutě vedly 23:22 a domácí strana musela reagovat oddechovým časem. Hosté se mohli kromě nejlepšího střelce základní části Motla spolehnout v utkání ještě na Klimta, který se prosadil desetkrát. Stejný počin se pak podařil i kopřivnickému Gřesovi, jehož víkendové duely zastihly ve skvělé formě.

Favorizovaní hosté už ale byli od té doby neustále v mírném náskoku, a i když ještě Kopřivničtí snížili, k velké radosti věrných příznivců, kteří hnali svoje hochy neustále kupředu, v 56. minutě na 28:29, ke stěhování série zpět do Ústeckého kraje již nedošlo, protože Lovci zvládli závěr dramatického špílu lépe a po výhře 33:30 mohli slavit postup do semifinále.

„Na Klimta jsme pak zvažovali osobku, ale zase jsme nechtěli dávat větší prostor rychlým hráčům, kterými jsou Motl či Bouček,“ prozradil dále Veřmiřovský, jenž však musí být i přes stopku s vystoupením v play-off spokojen.

„Navíc všechny ostatní série skončily už po třech zápasech. My jsme si moc přáli vrátit sérii zpátky do Lovosic a chtěli jsme se tam poprat o semifinále, protože v rozhodujícím zápase se může vždycky stát cokoliv. Ale musím sportovně uznat, že si Lovosice postup zasloužily,“ konstatoval smířeně hlavní muž kopřivnické lavičky.

Pro Kopřivnické ale sezona ještě nekončí, neboť je nyní ještě čekají boje o konečné 5. až 8. místo. Už tuto sobotu je rozehrají u lesa Řáholce, kde načnou dvojutkání proti jičínskému Ronalu, které se hraje pohárovým způsobem. Veřmiřovského celek odehraje díky lepšímu postavení v základní části první utkání na palubovce soupeře.

4.zápas: KH KOPŘIVNICE – HK FCC MĚSTO LOVOSICE 30:33 (17:18)

Rozhodčí: Pavlát, Točík. Sedmičky: 7/6 – 1/1. Vyloučení: 2:1. Diváci: 680.


KONEČNÝ STAV SÉRIE 1:3 (28:31, 25:30, 36:27, 30:33).


KH Kopřivnice: Žingor, Chalupa – Střelec, Rachač 1, Zima, Jan Gřes 10, Petřík 6/4, Holbein 1, Unger, Hardt, Jonák, Švébiš 1, Mráz, Hanus 5, Mynář 1, Bukovský 5/2. Trenéři: Lubomír Veřmiřovský a Jiří Gřes ml.


Nejvíce branek Lovosic: Klimt 10, Motl 6, Malý 5.
 

Zbylé čtvrtfinálové série:

Zubří – Frýdek-Frýdek 3:0, Karviná – Jičín 3:0, Plzeň – Dukla Praha 3:0.

Semifinále (startuje se 28. dubna): Zubří – Plzeň, Karviná – Lovosice.


Program zápasů o umístění na 5. až 8. místě:

1. zápas: Jičín – Kopřivnice (sobota 28. dubna, 18.00)

2. zápas: Kopřivnice – Jičín (sobota 5. května, 18.00)

Druhou dvojici tvoří Frýdek-Místek a Dukla Praha.

Vítěze čeká souboj o konečné 5. místo a poražení si to rozdají o konečnou 7. příčku.