Extraligoví házenkáři Kopřivnice padli v Jičíně 29:31, ale po průběhu druhého poločasu, který výrazně ovlivnilo nepochopitelné vyloučení Bukovského, cítí křivdu. „Takových faulů bývá v každém zápase klidně deset. Kdo to viděl v televizi, tak si musel všimnout toho, co se ve druhém poločase dělo. Více bych se k tomu raději nechtěl vyjadřovat,“ sdělil Deníku kouč KH Kopřivnice Lubomír Veřmiřovský.

Kopřivnici sice v úvodních minutách trápil brankář Veverka, ale i tak se svěřenci Lubomíra Veřmiřovského a Jiřího Gřese pustili do domácího Ronalu bez ostychu a v 11. minutě šli díky Petříkovi, jenž upravoval na 6:5, poprvé v zápase do vedení. Když pak přišla série úspěšných zákroků brankáře Kuby, vedli Kopřivničtí v 19. minutě zaslouženě již 11:7, když se z pivotu prosadil Mička.

Poté však kopřivnická obrana povolila a Jičín srovnával na začátku 25. minuty již na 13:13. V poměrně divokém závěru první třicetiminutovky, však domácí pokaždé zareagovali na branku Kopřivnice a před desetiminutovou pauzou bylo skóre srovnáno 16:16.

„Kluci hráli v prvním poločase přesně to, co chceme a předváděli dynamickou házenou, kterou trénujeme. Kdybychom uměli zápasy zlomit, tak bychom se dostali na sedm nebo osm branek a Jičín už by to měl hodně těžké. Ale to zatím ještě neumíme. Škoda, že jsme tam nasekali pár chyb, protože Jičín se dostal rychle zpátky,“ litoval ztraceného vedení trenér kopřivnických házenkářů.

NEPOCHOPITELNÉ VYLOUČENÍ BUKOVSKÉHO

Jičínští si krátce po změně stran vypracovali mírný náskok, ale jeden z důležitých momentů zápasu přišel ve 39. minutě, kdy uviděl velice přísnou přímou červenou kartu po jednom z obraných zákroků důležitý člen kopřivnické družiny Bukovský.

Přesně v polovině druhé půle zvyšoval Krahulec už na 26:23 a sudí navíc při tomto zákroku udělili dvouminutový trest brankáři Žingorovi, který chvíli před tím nahradil Kubu. Nutno dodat, že zmíněný faul viděli opravdu snad jen oba zkušení arbitři. Ronal si držel tříbrankový náskok i v 50. minutě (28:25), a když pak zvyšoval na začátku 53. minuty sedmičkou Krahulec na 30:27, prosadili se pak Jičínští v závěrečných téměř osmi minutách, i díky zákrokům Žingora, už jen jednou. Ale i to jim k výhře stačilo.

Na začátku 58. minuty však Petřík snížil na 29:30 a drama bylo na světě. Kopřivnický pivot byl navíc faulován a Jičín čekaly dvě minuty v oslabení. Šulc však ihned ještě v téže minutě dával na 31:29 a v posledních dvou minutách už gól nepadl. Na rozdíl jediné branky mohl snížit kopřivnický hrdina z předchozího duelu proti Hranicím Rachač, ale Veverka jeho pokus koncem ruky lapil. V nervózní koncovce ještě uviděl červenou kartu i hlavní kouč Kopřivnice Veřmiřovský.

„I přesto všechno jsme zápas možná mohli dotáhnout do vítězného konce, ale ve druhém poločase už nám nešel tak dobře rychlý útok a v koncovce už to nebylo ono,“ přiznal zkušený házenkářský světoběžník. Hosté se především ve druhé půli mohli spolehnout hlavně na Fulneka, jenž dohrával se zraněním, ale o nic vážného by se naštěstí jednat nemělo.

Kopřivnici nyní čeká ve středu 6. prosince od 18 hodin úvodní čtvrtfinálová bitva Českého poháru na horké půdě Nového Veselí, kde na úvod aktuálního extraligového ročníku načala vítězstvím 25:23 svůj úspěšný podzim. „Potřebujeme uhrát co nejlepší výsledek do odvety,“ zdůraznil závěrem Lubomír Veřmiřovský, jehož tým pak v sobotu 9. prosince vyzve Nové Veselí na domácí palubovce v rámci 12. extraligového kola.

HBC RONAL JIČÍN – KH KOPŘIVNICE 31:29 (16:16)

Rozhodčí: Opava, Válek. Sedmičky: 2/2 – 1/1. Vyloučení: 4:3, navíc ČK: Bukovský, Veřmiřovský (oba K). Diváci: 490. 

Nejvíce branek Jičína: Krahulec, Wolski a Šulc 5, Král 5/2.

KH Kopřivnice: Kuba, Žingor, Chalupa – Střelec, Rachač, Jan Gřes 4, Mička 1, Petřík 4/1, Unger 3, Hardt 4, Fulnek 7, Švébiš, Mráz, Hanus 3, Mynář, Bukovský 3. Trenéři: Lubomír Veřmiřovský a Jiří Gřes ml.