K dlouholetému rivalovi z Hranic odjížděli s touhou definitivně rozhodnout o postupu do play-off, ale tohle přání jim Cementáři rázně zarazili! Kopřivničtí házenkáři totiž vůbec nezvládli první poločas, který prohráli rozdílem jedenácti branek, a po výrazné porážce povolili Hranicím nadále doufat v boje ve vyřazovací části, které naopak sami nemají nadále jisté.

„Může se stát, že se zápas nepovede, ale Hranice vstoupily do zápasu totálně bojovně a my jsme to vůbec nezachytili,“ zlobil se trenér KH Kopřivnice Lubomír Veřmiřovský, jehož slova dokazuje stav ze 13. minuty, ve které vedl domácí výběr Libora Hrabala již 9:3. 

„Prohrávat v poločase o jedenáct branek je opravdu hodně složité. Každý z hráčů si musí sáhnout do svědomí, jak k utkání přistoupil. Nastavení hráčů nebylo dobré,“ smutně konstatoval šéf kopřivnické střídačky.

Kopřivnice vstupovala do druhé třicetiminutovky za nepříznivého stavu 9:20, a i když se ještě snažila o zdramatizování, tak se nedokázala dostat na menší, než osmigólový rozdíl. Hranice, které táhl jedenáctigólový Mičkal, nakonec dokráčely k pohodlnému vítězství, díky kterému mohou stále bojovat o play-off. 

Na osmou Kopřivnici totiž ztrácí jediný bod a v případě bodové rovnosti mají lepší bilanci vzájemných zápasů. „Hranice neměly jinou možnost než vyhrát a my jsme jim to bohužel umožnili. Poněkolikáté jsme mohli rozhodnout o play-off, ale prostě jsme to znovu nedokázali. Přes týden makáme, ale pak předvedeme takový nástup a navíc šlo vidět, že soupeř chtěl prostě více a to mě mrzí,“ konstatoval Veřmiřovský, jenž už vyhlíží klíčovou páteční bitvu o všechno.

„Předpokládám, že Hranice vyhrají v Novém Veselí, takže musíme porazit Jičín a pak si zahrajeme play-off. Věřím, že naše poslední šance konečně vyjde. Nechtěli jsme to samozřejmě nechávat až do posledního kola, ale kluci jsou mladí a v Hranicích šlo vidět, že jsou pod tlakem. Budu k nim přes týden promlouvat,“ má jasno kouč Kopřivnice, který si přeje co největší diváckou podporu. 

„Základem bude stoprocentní koncentrace a nastavení na vítězství. Po osmi letech jsme blízko play-off a uděláme všechno pro to, ať to zvládneme,“ uzavřel Veřmiřovský.

TJ CEMEMT HRANICE – KH KOPŘIVNICE 34:25 (20:9)

Rozhodčí: Bečička, Horák. Sedmičky: 7/4 – 4/4. Vyloučení: 3:3. Diváci: 180. 


Nejvíce branek Hranic: Mičkal 11/3, Magrla 6, Čadra 4.


KH Kopřivnice: Žingor, Chalupa – Střelec 1, Rachač 2, Jan Gřes 4, Petřík 4/4, Holbein 3, Unger 1, Hardt, Fulnek 1, Švébiš, Krpelík, Hanus 6, Mynář 1, Bukovský 2. Trenéři: Lubomír Veřmiřovský a Jiří Gřes ml.


Zbylé výsledky 21. kola: Jičín – Frýdek-Místek 32:22, Dukla Praha – Plzeň 25:31, Zubří – Lovosice 31:21, Brno – Nové Veselí 20:29, Strakonice – Karviná 29:35.

Kopřivnická krasobrušlařka Klára Štěpánová se letos stala podruhé v řadě vítězkou tradiční ankety Nejúspěšnější sportovec okresu Nový Jičín.
Krasobruslařka Klára Štěpánová obhájila prvenství