Domácí Cement, s výtečným Kučerkou v brance, povolil v úvodních třiceti minutách Vávrově týmu pouze devět branek, sám však ztrestal Kopřivnické jednadvaceti zásahy. Domácí tým trenéra Libora Hrabala odskočil do výraznějšího vedení na konci 20. minuty, kdy z rychlého útoku zvyšoval na 12:7 a zbylé minuty první půle naprosto opanoval.

Hra jednotlivců

„Bohužel to byl náš klasický zápas. Patnáct minut jsme dodržovali to, co jsme chtěli, a pak se to zvrhlo na hru jednotlivců. Dostávali jsme góly z rychlého útoku a Hranice nám jednoduše odskočily na rozdíl osmi branek. A Hranice mají natolik zkušený kádr, že si to už pohlídali, přestože jim chyběl třeba Tůma," připomněl domácí absenci trenér KH Kopřivnice Ivo Vávra, který měl k dispozici kompletní kádr, už i s uzdravenou spojkou Adamem Rečkem, jenž se v zápase trefil osmkrát.

Ve druhém poločase už se skóre zápasu výrazně nezměnilo, a Kopřivnice si tak z aktuálně čtvrtých Hranic odvezla vysokou porážku 29:40. „Produkovali jsme absolutně nepřipravenou střelbu. Varoval jsem před třemi věcmi ubránit Stržínka, což se nám ve druhém poločase dařilo, dále aby si nikdo nezkoušel střílet, jak chce, protože Kučerka je zkušený gólman, a abychom se důsledně vraceli. To jsme však nedodrželi," smutnil kopřivnický kouč, z něhož bylo po prvním extraligovém utkání nového roku cítit obrovské zklamání.

Derby na domácí půdě

Už zítra se házenkáři Kopřivnice představí vlastním fanouškům. Od 18 hodin budou v derby hostit šestý Frýdek-Místek, který doma naposledy skolil Karvinou a pošilhává po první šestce.

„Každý hráč si musí srovnat v hlavě, čeho chce ve sportu dosáhnout. Každý musí začít individuálně u sebe, protože jestli si každý sám nezačne dělat pořádek v hlavě, tak to prostě nepůjde. Každý sebevědomý jedinec může výkon kolektivu posunout dále, ale pokud budeme parta kluků, kteří si nevěří, tak to bude špatné. Signálově to máme nacvičené, ale pokud to nebudeme zvládat psychicky, bude to složité," uzavřel kopřivnický lodivod.

Opačné starosti u soupeře

Ve Frýdku-Místku řeší v letošní sezoně opačné starosti. K vítězství nad Karvinou přispěl deseti góly Vojtěch Petrovský. „Každopádně si nemyslím, že by měla Kopřivnici nějak ta inkasovaná čtyřicítka poznamenat. Oni hrají v domácím prostředí úplně jinak, než venku. Vždyť doma potrápili všechny týmy, žádné výrazné porážky nemají. Navíc pozor. Kopřivnice vzala doma body nejen Plzni, ale i pražské Dukle. Tam se hraje špatně. Aby nesestoupili, tak musí ty body Kopřivničtí získávat. Ale to budeme chtít i my," uvedl k zítřejšímu derby frýdecko-místecký kanonýr, který reagoval i na uzdraveného Rečka v kádru soupeře.

„Největší pozor si musíme dát právě na něj. Protože je to jejich největší střelecká síla. Doufejme, že se nám jej podaří eliminovat, stejně jako tomu bylo doma, kdy na něj v obraně hrál Roman Meca. To bude cesta k úspěchu. Také nesmíme nechat rozchytat jejich zkušeného gólmana Fabiána, ten by nám mohl dělat problémy," dodal ještě k utkání Vojtěch Petrovský.

VZÁJEMNÁ BILANCE Frýdku-Místku a Kopřivnice

2013/14 SKP FM – Kopřivnice 24:18

Kopřivnice – SKP FM ???

2012/13 Kopřivnice – SKP FM 33:32

SKP FM – Kopřivnice 34:30

SKP FM – Kopřivnice 33:29

Kopřivnice – SKP FM 33:30

2011/12 SKP FM – Kopřivnice 32:34

Kopřivnice – SKP FM 22:26

SKP FM – Kopřivnice 38:30

Kopřivnice – SKP FM 26:39

2010/11 SKP FM – Kopřivnice 25:19

Kopřivnice – SKP FM 27:24

Kopřivnice – SKP FM 30:28

SKP FM – Kopřivnice 37:25

2009/10 SKP FM – Kopřivnice 27:32

Kopřivnice – SKP FM 34:26