Dvojutkání o konečné 7. místo v letošním ročníku házenkářské extraligy zvládli lépe, když v domácím prostředí navázali na výhru 28:27 z Frýdku-Místku a regionálního rivala zdolali po výsledku 34:40. Kopřivničtí házenkáři tak zakončili ročník 2017/2018 na cenné 7. pozici.

Kopřivnice doma hájila nejtěsnější náskok z prvního utkání a v prvním poločase bylo skóre dlouho vyrovnané, což potvrzoval i remízový stav 14:14. V nastoleném trendu se pokračovalo i ve druhé třicetiminutovce a necelou čtvrt hodinu před koncem bylo srovnáno 21:21. 

Poté přišlo vyloučení frýdecko-místeckého kanonýra Petrovského, které domácí dokázali potrestat, když odskočili do rozhodujícího trháku a pět minut před koncem vedli 30:25. Závěr už Kopřivnice zvládla a zvítězila 34:30.

Důležitými postavami odvetného utkání byli výborně chytající brankář Marek Žingor, jenž potvrdil formu z letošní sezony a desetigólový střelec Dalibor Mynář, jenž v minulosti působil právě ve Frýdku-Místku. Kopřivnické tak nemusely trápit ani čtyři neproměněné sedmimetrové hody.

„Kopřivnice si sedmé místo zasloužila. Zápasům nechybělo nasazení, ale my jsme udělali více hloupých chyb hlavně v útoku a dávali jsme Kopřivnici šanci k dosažení snadných gólů,“ uvedl trenér Frýdku-Místku Jiří Kekrt.

Kopřivničtí tak zakončili úspěšnou sezonu na 7. pozici. „Bojovali jsme o trošku více a jsme šťastní, že jsme úspěšně ukončili sezonu, ve které jsme se zvedli, dokázali jsme naplnit halu a ukázali jsme fanouškům, že umíme bojovat. Za to jsme strašně rádi,“ cenil si kouč KH Kopřivnice Lubomír Veřmiřovský.

SEZONU MUSÍME HODNOTIT POZITIVNĚ, ŘÍKÁ VEŘMIŘOVSKÝ

Kopřivničtí vstupovali do sezony, ve které se nakonec z mistrovského titulu radoval karvinský Baník, který ve finále zdolal Plzeň 3:1 na zápasy, s hlavním cílem, kterým byla záchrana extraligové příslušnosti, což se mladému souboru Lubomíra Veřmiřovského podařilo splnit. Tým navíc po dlouhých osmi letech vybojoval účast v atraktivním play-off, ve kterém podlehl ve čtvrtfinále Lovosicím 1:3 na zápasy. 

„Sezonu musíme hodnotit pozitivně. Hlavním cílem letos byl udržet extraligu a to se nám povedlo. Třešničkou na dortu pak bylo play-off, ve které jsme se prezentovali důstojně. Chybělo nám trošku více zkušeností a všechno jsme pak zakončili atraktivním dvojutkáním s Frýdkem-Místkem, které jsme zvládli. Kabina je nadšená, chce pracovat a posouvat se dál a to je pro nás nejdůležitější,“ vyjádřil se dále Lubomír Veřmiřovský, jenž vede tým společně s asistentem Jiřím Gřesem mladším.


KH KOPŘIVNICE – SKP PEPINO FRÝDEK-MÍSTEK 34:30 (14:14)
Rozhodčí: Fukala, Mohyla. Sedmičky: 6/2 – 2/1. Vyloučení: 2:3, navíc přímá ČK Petrovský (FM). Diváci: 300.


KH Kopřivnice: Žingor, Kuba – Střelec 1, Rachač 1, Zima, Jan Gřes 6, Mička 3, Petřík 1, Holbein 2, Unger 2, Jonák, Švébiš, Krpelík, Hanus 4, Mynář 10, Bukovský 4/2. Trenéři: Lubomír Veřmiřovský a Jiří Gřes ml.


Nejvíce branek Frýdku-Místku: Petrovský 6, Kichner 6/1, Geist 5.


Pořadí Strabag Rail extraligy v sezoně 2017/2018:
1. Karviná
2. Plzeň
Série o 3. místo Lovosice - Zubří je vyrovnána 2:2. Rozhodující utkání se hraje ve středu 23. května od 17 hodin v Zubří.
5. Dukla Praha
6. Jičín
7. Kopřivnice
8. Frýdek-Místek
9. Nové Veselí
10. Hranice
11. Brno
12. Strakonice
Sestupující Strakonice nahradí v příštím ročníku extraligy vítěz 1. ligy, kterým se stala Litovel. Tu vede někdejší kopřivnický trenér Ivo Vávra.

Vizualizace budoucí podoby komunitního centra v Kopřivnici.
Kopřivnice bude mít nové komunitní centrum