Vedoucí celek 1. ligy cestoval k utkání v notně oslabené sestavě.

„Odjížděli jsme bez Rečka, Mičoly, Fulneka, Kovaláka a Šlachty. Pouze připraven byl nemocný Krpelík. V pátek se na tréninku ještě zranil Jan Gřes, takže ten spíše nehrál. Měli jsme z toho obavy, protože Bohunice odehrály docela kvalitní utkání," poznamenal kouč KH Kopřivnice Ivo Vávra.

Ve 14. minutě bylo skóre srovnáno 8:8, ale od následujících minut už se hrálo pouze v kopřivnické režii. „Potom jsme odskočili a vedli jsme i o sedm, osm branek. Postupně jsme skóre navyšovali a zápas už se pak jenom dohrával," doplnil trenér lídra tabulky.

Kopřivnice se mohl a v zápase spolehnout na střeleckou formu svých křídel, když Hanus se Střelcem nastříleli celkem 17 branek.

„Přečetli jsme jejich hru a hráli jsme pak v podstatě všechno přes křídla," prozradil Vávra.

V neděli 22. března hrají kopřivničtí házenkáři na domácí palubovce, když od 17 hodin přivítají poslední Olomouc, který doma o víkendu podlehla druhým Strakonicím pouze o branku. „Na jaře hrají dobře. Jsou sice poslední, ale nemůžeme nic podcenit," uzavřel trenér Kopřivnice.

TATRAN BOHUNICE - KH KOPŘIVNICE 29:36 (16:21)

Rozhodčí: Barták, Čapek. Diváci: 88.

Nejvíce branek Bohunic: Chýlek 9/1, Mrnuštík 8/1, Adam 4.

KH Kopřivnice:

Žingor, Chalupa – Horut 4, Lipový 1, Střelec 8, Jan Gřes 1, Bukovský 2, Jiří Gřes 7/2, Hanus 9, Válek 2, Krpelík, Zima 2. Trenér: Ivo Vávra. Asistent: Zdeněk Kovalák.

Zbylé výsledky 16. kola:

Plzeň B - Bystřice p. H. 27:17, Náchod - Dvůr Králové 26:17, Karviná B - Nové Veselí 26:23, Olomouc – Strakonice 23:24, Jičín B – Chodov 29:22