Kopřivnický soubor trenéra Lubomíra Veřmiřovského, který je aktuálně sedmý, však podlehl Orlům, před osmi stovkami diváků, na vlastní palubovce 29:32 a účast ve vyřazovacích bojích tak stále nemá jistou.

„Atmosféra byla úžasná. Vnímám to docela dost a chtěl bych všem fanouškům poděkovat, protože byli skvělí,“ ocenil diváckou kulisu dvaadvacetiletý kanonýr Kopřivnice, který prožívá parádní sezonu.

Před utkáním jste věděli, že vás výhra posune už jistě do play-off. Jak jste tuto situaci vnímali?

Do zápasu jsme šli s tím, že chceme být všichni nastaveni na vítězství. Chtěli jsme se o to porvat a zařídit si play-off tak, ať máme v posledních dvou kolech klid. Bohužel to nedopadlo. Nevím, co se stalo.

Nevydařil se vám především první poločas. Čím to?

Nedávali jsme vyložené šance a Víťa Pyško to tam v prvním poločase zavřel. To byl ten problém. Dostávali jsme se do šancí, ale Víťa odchytal dobrý zápas. Všichni ho známe, takže jsme víceméně věděli, co od něj čekat.

Vám se však proti bývalému spoluhráči dařilo.

Ale jo, něco mi tam vyšlo, ale je to půl radosti, protože kdyby z toho byla výhra, tak je to úplně o něčem jiném. Takže takhle nad tím vůbec nepřemýšlím.

Jak vypadala poločasová promluva v kabině?

Řekli jsme si, co bylo špatně a chtěli jsme něco změnit. Trošku se nám to povedlo a dostali jsme se i do vedení, ale ke konci druhého poločasu jsme do toho zase spadli a bohužel jsme nedávali šance, které by nás posunuly k tomu, abychom mohli vyhrát.

Teď si to přesně úplně nevybavuju, co se tam stalo, že jsme šli zase do mínusu. Musím se ještě podívat na video.

Pokud v sobotu neprohrajete v Hranicích, tak vás vyřazovací část nemine. Jistě nechcete hrát o play-off až do posledního kola, ve kterém hostíte Jičín, který navíc také bojuje o elitní osmičku…

To určitě ne, protože to by byly velké nervy. Ale v Hranicích se hraje těžce, což všichni víme moc dobře. Pojedeme tam vyhrát a celý týden pro to budeme dělat všechno.

Pojedeme naplno a věřím, že z toho bude vítězný konec a budeme moct slavit play-off už v sobotu.

Předposlední kolo základní části se hraje jednotně v sobotu od 18 hodin. Vyhovuje vám, že nebudete hrát v Hranicích v jejich tradiční dopolední čas?

Mě to vyhovuje určitě více odpoledne, takže jsem spokojený a věřím, že kluci taky. Ale jinak je nám jedno v kolik hodin tam vyhrajeme. Hlavně věřím, že tam prostě vyhrajeme. 

Sezonu máte velmi dobře rozjetou. Vnímáte, že play-off je na dosah?

Hlavně jde o to, že play-off v Kopřivnici už osm let nebylo. Většina z nás atmosféru play-off ještě nezažila, takže bychom si to chtěli všichni užít a spadl by nám kámen ze srdce, kdyby to vyšlo. V posledních sezonách jsme hrávali o záchranu, takže by to byla příjemná změna.

Doufám, že nám to vyjde. Uděláme pro to maximum.

JAN HANUS

Datum narození: 14. června 1995
Výška: 189 cm
Váha: 83 kg
Post: křídlo
Číslo dresu: 84
Bilance v aktuální extraligové sezoně: 20 zápasů – 95 branek

Extraliga házenkářů: Kopřivnice - Frýdek Místek
Extraliga házenkářů: Kopřivnice doma v derby padla