„Popravdě se mi moc nedařilo, ale ve druhém poločase přišel vždycky v pravou chvíli důležitý zákrok. Jinak s Márou je to super a dokážeme si vyhovět. Trenér nám do toho moc nemluví,“ hovořil po dramatu s Hranicemi, po kterém mohl soubor Lubomíra Veřmiřovského slavit páté vítězství v sezoně, rodák z Dřevohostic na Přerovsku, jenž v lednu oslaví 30. narozeniny.

Upřímně…Věřil jste ještě před poslední ranou Rachače ve vítězství?

V tu chvíli bych byl rád i za bod, ale naštěstí to tam spadlo a bereme dva body, takže paráda. Připravovali jsme se na to, že Hranice budou hrát takovou pomalejší házenou, a že se nás budou snažit uspat. Nechtěli jsem to dopustit a věděli jsme, že to budou dohrávat do pivota, což se nám moc nedařilo bránit. Bylo to vyrovnané utkání, které se pořád tahalo o jednu branku. Na konci nám ale konečně přálo štěstíčko.

FRANTIŠEK KUBADatum narození: 12. ledna 1988
Výška: 183 cm
Váha: 90 kg
Post: brankář
Číslo dresu: 16

Už ve čtvrtek vás čeká televizní předehrávka v Jičíně. Jak se těšíte?

Ani nevím, kdy naposledy hrála Kopřivnice televizní utkání. Ještě v minulé sezoně jsem navíc chytal první ligu a teď je přede mnou televizní extraligové utkání. Popravdě…tohle byl můj sen. Všichni jsme rádi a moc se na to těšíme. Určitě se budeme chtít porvat o dva body. Pojedeme tam s dobrou náladou a na vítězné vlně. Čeká nás dlouhá cesta a navíc v pracovní den, ale věřím, že budeme na soupeře připraveni co nejlépe. Chceme se předvést co nejlépe, tak ať všichni vidí, že házená jde v Kopřivnici opět nahoru. V klubu je všechno nastavené tak, že se časem chce hrát o přední příčky, takže uvidíme. Máme velkou podporu od vedení, trenérů i fanoušků a doufejme, že se to všechno podaří.

Co říkáte na pohárový los čtvrtfinále, ve kterém vás čeká Nové Veselí, se kterým se mezi pohárovým dvojutkáním setkáte ještě v rámci extraligy?

Nové Veselí předvádí hodně dobrý výkony. Hrají tvrdou házenou a všechny tři špíly budou hrozně těžké. Budeme se na ně chtít připravit co nejlépe a uvidíme. Chybí nám krůček do Final Four, takže se porveme o postup a věřím, že to při domácí odvetě urveme.

Jak se v létě seběhl váš přesun do Kopřivnice?

Byl jsem ve Velké Bystřici, kde minulou sezonu trénoval právě Luba Veřmiřovský, který mě oslovil s tím, jestli bych to nechtěl zkusit v Kopřivnici. Byla to pro mě samozřejmě výzva dostat se znovu do extraligy v mých letech. V minulosti jsem si ji už zkusil v Litovli a v Přerově, ale už jsem nevěřil, že se vrátím. Jsem vděčný a moc rád za to, že jsem tu šanci v extralize ještě dostal. Na závěr kariéry se samozřejmě vrátím do rodných Dřevohostic, kde jsem začínal na antukovém hřišti. Vždycky jsem říkal, že na antuku nedám dopustit (usměje se). Teď jsem ale rád za šanci v Kopřivnici.

Po deseti kolech máte na svém kontě 12 bodů. Co na to říkáte?

Je to pecka. Odehráli jsme několik dobrých zápasů a to hlavně doma, kde jsme porazili Plzeň nebo Duklu Praha. Tohle v Kopřivnici hodně dlouho nebylo a jsme za to moc rádi. Luba Veřmiřovský nás dokáže na každý zápas připravit a šlape nám to. Máme super partu a jde vidět, že táhneme za jeden provaz. Je tady spoustu mladých talentovaných hráčů, kteří toho mají hrozně moc před sebou. Uvidíme, jak sezona dopadne. Jsme už skoro v půlce základní části a před sezonou by nikdo neřekl, že budeme mít tolik bodů. Neskuteční jsou také fanoušci, kterých hodí hodně a vždycky se jim chceme odvděčit tím, že se budeme rvát každou minutu o dobrý výsledek.