V pořadí 17. ročníku se, podle přihlášek došlých pořadatelům závodu, mělo zúčastnit 900 závodníků, kteří se rozhodli zdolat náročnou, zhruba sto třicet kilometrů dlouhou, trasu. Ovšem startujících se dá na letošním závodě čekat mnohem více. „V době, kdy jsem se chtěl zaregistrovat, už byl plný stav. Tak prostě pojedu bez registrace, stejně jako mnoho dalších," řekl pan Petr.

Oblíbenost Drtiče rok od roku roste a v letošním ročníku ohlásili organizátoři nový přihlašovací rekord. „Hned během prvních čtyřiadvaceti hodin od spuštění možnosti registrace se na našich stránkách zapsalo asi 350 bikerů. Po pěti dnech bylo na startovní listině 900 závodníků a 200 náhradníků. Už tři měsíce před startem jsme tedy museli ukončit možnost dalšího přihlašování," uvedl jeden z pořadatelů, Vladimír Lipový, s tím, že díky účasti několika Poláků bude letošní ročník mezinárodní. „Trasa bude stejná jako vloni a dá se shrnout do tří úseků: z Kopřivnice na Lysou horu, hřebenovka a návrat přes Pustevny. Úsek po česko-slovenské hranici od Bílého Kříže po Bumbálku jsme vloni nazvali Československým masakrem. Kdo v tomto směru jel, a navíc po výšlapu na Lysou horu, určitě trefnost pojmenování pochopil," nastínil některá úskalí trasy s více než třítisícovým převýšením Vladimír Lipový.

Během dosavadních ročníků se Kopřivnického Drtiče zúčastnilo už asi 7 tisíc cyklistů. Zatímco v roce 1998 jich bylo na vůbec prvním startu 65, předloňský 15. ročník zaznamenal doposud rekordních 780 startujících. (jah)