Výběr Lubomíra Veřmiřovského se na Vysočině představil už podruhé v letošní sezoně, když na úvod extraligového ročníku zvítězil na horké půdě Nového Veselí 25:23. Tentokráte se však s vítěznou náladou nevracel. „Nemůžeme být úplně spokojeni, ale stále je to řešitelné. Navíc hrajeme druhý zápas doma, takže postoupit se určitě dá, ale musíme předvést hodně dobrý výkon,“ uvědomuje si kouč KH Kopřivnice Lubomír Veřmiřovský.

Házenkáři ze Zátopkova rodiště přicestovali k utkání pouze s jedním brankářem, když scházeli Žingor i Chalupa. Situace Kopřivnice mohla být ještě složitější, ale nakonec se domácí celek Pavla Hladíka mohl radovat z čtyřgólového vítězství.

„Jsem rád za koncovku, protože jsme mohli klidně prohrát i o šest branek. Ale určitě nejsem spokojený se vstupem do zápasu, kdy si myslím, že kluci nebyli nahecovaní tak, jak by měli být,“ hodnotil průběh utkání Veřmiřovský, jenž dal v zápase příležitost i mladíkovi Očkovičovi či dalším hráčům, kteří v extralize nedostávají tolik prostoru. Nejlepším kopřivnickým střelcem byl Petřík, jenž proměnil všech pět sedmiček a celkem se prosadil sedmkrát.

REPETE JE NA PROGRAMU UŽ V SOBOTU

Ve středu 20. prosince od 18 hodin tak budou Kopřivničtí při domácí odvetě muset vyhrát minimálně o čtyři branky. Pokud přitom soupeře udrží na maximálním počtu 28 branek bude jim stačit právě i výhra o čtyři góly. V případě totožného výsledku jako v prvním duelu, přijdou ihned na řadu sedmimetrové hody. Každá kopřivnická výhra o pět a více branek pak posouvá na Final Four právě Veřmiřovského soubor. „Každopádně zabojujeme o postup na Final Four, protože to bylo našim cílem a uděláme pro to všechno. Budou rozhodovat maličkosti, ale věřím v sílu domácího prostředí,“ zdůraznil šéf kopřivnické lavičky.

Ještě před dramatickou odvetou však čeká Kopřivnici a Nové Veselí vzájemné extraligové utkání, které je na programu už tuto sobotu na kopřivnické palubovce. „Oba týmy jsou mladé a nemají moc zkušených hráčů. Bude se hrát dynamická a věřím, že i atraktivní házená. Já osobně čekám velice vyrovnaný zápas a samozřejmě, že bychom chtěli doma uspět. Navíc kdyby se to povedlo, tak dostaneme Nové Veselí pět bodů pod nás a udržíme se v horní polovině tabulky,“ nastínil nejideálnější představu kouč aktuálně šesté Kopřivnice.

Čtvrtfinále Českého poháru - 1. zápas:

TJ SOKOL NOVÉ VESELÍ – KH KOPŘIVNICE 33:29 (17:15)

Rozhodčí: Horáček, Novotný. Vyloučení: 4:4. Sedmičky: 2/2 – 5/5. Diváci: 140. Nejvíce branek Nového Veselí: Živojinovič 6, Štěrba 6/2, Najman 5. 

KH Kopřivnice: Kuba – Střelec 1, Rachač 1, Jan Gřes 2, Mička 1, Petřík 7/5, Unger 2, Hardt 2, Fulnek 4, Švébiš 3, Očkovič, Mráz, Hanus 4, Mynář 1, Bukovský 1. Trenéři: Lubomír Veřmiřovský a Jiří Gřes ml.

Zbylé výsledky čtvrtfinále – 1. zápasy: FCC Město Lovosice – Cement Hranice 30:27, HCB Karviná – SKKP Handball Brno 38:35, HBC Ronal Jičín – Talent M.A.T. Plzeň 25:26. 

Program čtvrtfinálových odvet:

Středa 20. prosince: 17.00 Cement Hranice – HK FCC Město Lovosice, 18.00 KH Kopřivnice – TJ Sokol Nové Veselí, 19.15 SKKP Handball Brno – HCB Karviná. Čtvrtek 21. prosince: 18.10 Talent M.A.T. Plzeň – HBC Ronal Jičín.