Utkání bylo dlouhou dobu vyrovnané, ale za stavu 11:11 šli domácí házenkáři do čtyřbrankového vedení 15:11. Kopřivničtí však složitou situaci zvládli a třemi brankami v řadě se dostali zpátky do zápasu. V poločase nakonec ztráceli dvě branky, když prohrávali 15:17.

„Náchod hrál stejně jako hrál u nás doma na podzim. Nejvíce hrozili ze spojek. Na podzim nám z nich dali 27 branek, nyní jich bylo 21. Možná prvních sedm gólů šlo přes spojku, když jsme to nedokázali ubránit. Hráči soupeře byli nepříjemní, jejich kluci jsou šikovní a rána jim letí. Bylo důležité, že jsme rychle stáhli jejich čtyřbrankový náskok," uvědomoval si trenér KH Kopřivnice Ivo Vávra.

Po deseti minutách druhé půle pak vedoucí celek tabulky skóre srovnal a poté odskočil soupeři na rozdíl tří gólů, které už do závěru zápasu nepustil. Důležitým aspektem kopřivnické výhry byl kromě Hanuse, Bukovského a Jana Gřese, také nezkušenější hráč Vávrova souboru Jiří Gřes, jenž proměnil všem 8 sedmimetrových hodů.

„To bylo hodně důležité. Měli jsme dost sedmiček, ale myslím si, že byly všechny zasloužené. Bylo to opravdu vyrovnané utkání, které jsme bojovností a možná zkušeností starších hráčů dotáhli do vítězného konce," konstatoval Vávra.

První liga házenkářů pokračuje svým 19. kolem až další víkend a Kopřivnice přivitá v neděli 12. dubna v 17 hodin rezervu extraligové Karviné.

1. liga házenkářů, 18. kolo

HC TJ NÁCHOD - KH KOPŘIVNICE 28:30 (17:15)

Rozhodčí: Moravec, Veselý. Diváci: 136.

Nejvíce branek Náchoda: Pich 8, Hrachový 7, Freiberg 6.

KH Kopřivnice: Žingor, Chalupa –Horut 1, Lipový, Střelec, Jan Gřes 7, Bukovský 6, Jiří Gřes 8/8, Kovalák 1, Hanus 5, Válek, Zima 2. Trenér: Ivo Vávra. Asistent: Zdeněk Kovalák.

Zbylé výsledky 18. kola:

Karviná B - Strakonice 22:26,

Bohunice - Plzeň B 25:29,

Jičín B - Nové Veselí 35:31,

Olomouc - Bystřice p.H. 24:24,

Chodov – Dvůr Králové se hraje až 3. května v 15.00.

Martínkovi svěřenci byli v Náchodě stoprocentní

V předchozím kole porazili na domácí palubovce všechny soupeře (Strakonice, Zubří, Zlín, Jičín) a podobně si vedli také ve 4. kole žákovské ligy, které nedávno hostil Náchod. Mladí házenkáři Kopřivnice totiž získali znovu plný počet bodů.

„Jeli jsme tam s cílem získat plný počet bodů a připravit první porážku družstvu Centrum Haná. To se nám po slabším rozjezdu turnaje nakonec přesvědčivě podařilo. V prvním utkání jsme ještě nepředvedli extra výkon, patrně na nás dolehla časná ranní jízda, ale v dalších utkáních jsme měli jednoznačně hru pod kontrolou," cenil si výkonu svých svěřenců trenér mužstva Jan Martínek, jenž si nejvíce pochvaloval zápas s Hanou.

„Kvalitní vysunutou obranou jsme soupeře k ničemu nepustili a dostali se dokonce do vedení o patnáct branek. Soupeř po našem prostřídání už pouze korigoval. Opět můžeme být spokojeni s útočnou hrou, 114 vstřelených je toho důkazem. Jsem také spokojený, že se na brankách podíleli všichni, což ukazuje, že jsme podali kolektivní výkon," zdůraznil Martínek. Kopřivničtí jsou před posledními dvěma turnaji v průběžné tabulce 25 družstev na aktuální 6. příčce. „Věřím, že se nám ještě do konce ligy podaří postoupit o pár příček výše," přeje si trenér kopřivnických mladíků.

Výsledky KH Kopřivnice:

TJ Náchod 23:20 (10:8), Baník Most 34:21 (21:11), TJ JM Chodov 34:20 (21:12), Centrum Haná 24:14 (13:4).

KH Kopřivnice (sestava a branky):

Ripper 1, Strnka – Kubečka 4, Knebl 6, Kubín 14, Kremer 11, Kriegiel 4, Alaxa 6, Očkovič 20, Matonoha 11, Pavelčák 23, Kučeriak 15. Trenér: Jan Martínek. Vedoucí družstva: Pavel Očkovič.