V jubilejním 20. ročníku se stala celkovou vítězkou a obhájila tak svůj triumf z loňska, což se v posledních letech nikomu nepodařilo. Členka Figure Skating Clubu (FSC) Kopřivnice Klára Štěpánová zažila další podařenou sezonu a v Beskydském divadle v Novém Jičíně si tak došla pro další ocenění za své předváděné výkony. Vyhlašovatelé, jimiž jsou město Nový Jičín, Česká unie sportu a Novojičínský deník, s podporou partnerů, totiž předali ceny nejúspěšnějším sportovcům města Nový Jičín a okresu Nový Jičín za rok 2017.

„Večer jsem si moc užila. Byla tady úžasná atmosféra a moc se mi to líbilo,“ řekla po své obhajobě svěřenkyně manželů Milčinských, jejichž práci si nemůže vynachválit. Kopřivnická krasobruslařka už dříve dvakrát triumfovala i ve čtenářské anketě Sportovní hvězda Deníku. Hodně hlasů dostala od známých a rodinných příslušníků i letos. „Rodina mě podporuje. Když můžou, tak sledují i přenosy z mých závodů,“ usmála se žákyně 9. třídy Základní školy Alšova v Kopřivnici.

ČLENKA ŠIRŠÍHO REPREZENTAČNÍHO VÝBĚRU

Štěpánová zažila v loňském roce průlomový rok, když na reprezentačních prověrkách uspěla a vyjela si tak nominace na mezinárodních závodech Junior Grand Prix. V silné konkurenci starších juniorských soupeřek se například blýskla výtečným výsledkem v lotyšské Rize, kde za účasti pětatřiceti krasobruslařek skončila na 11. místě. „Tam jsem předvedla asi svoje maximum a z loňského roku si toho cením asi nejvíce,“ uvedl Štěpánová, jež patří k talentům českého krasobruslení, a která vloni přidala třeba i páté příčky v Nice a v Záhřebu či 2. místo v Budapešti.

Odchovankyně kopřivnického krasobruslení, která 1. prosince oslavila 15. narozeniny, navíc patří na světovém okruhu juniorek k nejmladším závodnicím. „Už nejezdím jenom po Česku, ale minulou sezonu už jsme jezdili i mnohem více do zahraničí. Je to takový posun k mezinárodní konkurenci,“ sdělila dále vítězka letošního ročníku tradiční sportovní ankety.

Talent kopřivnického FSC už navíc patří do širšího výběru reprezentace ČR a může například využívat i služeb světově uznávaného fyzioterapeuta Pavla Koláře. Na přelomu ledna a února se Štěpánová představila i na Hrách VIII. zimní olympiády dětí a mládeže, které tentokráte hostil Pardubický kraj. „Bohužel mě na rozcvičce nějak zabolelo v zádech a musel jsem mít měsíc pauzu,“ vzpomněla na nepříjemný moment Štěpánová, jenž nahlédla směrem k další sezoně.

„Do konce března se budeme připravovat v Kopřivnici a pak přejíždíme do Nového Jičína. Potom budou soustředění v Kravařích a v Ostravě a pak už zase budeme na ledě v Novém Jičíně. V srpnu mě pak čekají prověrky, od kterých se pak bude odvíjet příští sezona,“ řekl závěrem mladá krasobruslařka.

Přehled posledních absolutních vítězů:

za rok 2011 Matěj Obšivač KVS Laguna Nový Jičín – plavání s ploutvemi

za rok 2012 Lenka Kuncová TJ Frenštát p. R. – lukostřelba

za rok 2013 Jakub Jarolím KVS Laguna Nový Jičín – plavání s ploutvemi

za rok 2014 Michaela Doleželová TJ Frenštát p. R. – skoky na lyžích

za rok 2015 Jakub Jarolím KVS Laguna Nový Jičín – plavání s ploutvemi

za rok 2016 Klára Štěpánová, FSC Kopřivnice – krasobruslení

za rok 2017 Klára Štěpánová, FSC Kopřivnice – krasobruslení


Přehled posledních vítězů čtenářské ankety Sportovní hvězda Deníku:

za rok 2011 Stanislav Šrámek, TJ Sokol Tichá – zápas

za rok 2012 Petr Španihel, KVS Laguna Nový Jičín – plavání s ploutvemi

za rok 2013 Vendula Rakúsová, SK Kopřivnice – plavání

za rok 2014 Klára Štěpánová, FSC Kopřivnice – krasobruslení

za rok 2015 Klára Štěpánová, FSC Kopřivnice – krasobruslení

za rok 2016 Adriana Kulová, ŠSK Bílovec – volejbal

za rok 2017 Klára Tobolová, TJ Sedlnice – kuželky

Valašská rally. Ilustrační foto.
Valašská rally je tady! Žhavou novinkou je městská erzeta