„Jsou naší největší nadějí na úspěch,“ prozradil Stanislav Žídek, předseda Českého krasobruslařského svazu. „Trénují u bývalé skvělé italské krasobruslařky Barbary Fusar-Poliové. Jsou kvalitně připraveni a věříme, že dosáhnou na dobrý výsledek,“ dodal Stanislav Žídek.

Soutěž juniorských tanečních párů s dvojnásobnými českými mistry začíná v pátek 15. dubna večer a vyvrcholí volnými jízdami v neděli odpoledne. Už ve čtvrtek vyjedou na led junioři a sportovní dvojice s krátkými programy, o den později se poprvé představí juniorky.

Původně se juniorský šampionát měl konat už v březnu v bulharské Sofii, ale Mezinárodní bruslařská unie ISU se ho kvůli pandemii koronaviru rozhodla přeložit na duben a jeho hostitelským městem se nově stal Tallin.

„Situace s přesunem není ideální. Po domácím mistrovství byli všichni krasobruslaři připraveni a ladili formu na původní termín. Teď to bude pro juniorské reprezentanty výzva, ale věřím, že i tak předvedou to nejlepší,” vylíčil současnou situaci šéf českých krasobruslařů.

JUNIORSKÝ TANEČNÍ PÁR Denisa Cimlová – Vilém Hlavsa spolu jezdí od ledna 2019 a za sebou má teprve osm závodů.
Tanečníci Cimlová a Hlavsa nechtěli jezdit mezi Prahou a Krnovem. Žijí v Miláně

V Tallinu budou startovat ve všech čtyřech kategoriích. „Slušné umístění očekáváme i od sportovní dvojice Barbora Kuciánová, Lukáš Vochozka. Bohužel ale jejich kategorie není příliš početně obsazena, takže se nepoměří s veškerou světovou konkurencí. Talentovaný a šikovný je junior Georgii Reshtenko, který už skáče čtverný skok,“ prozradil Stanislav Žídek s tím, že v soutěži juniorek bude Česko zastupovat Barbora Vránková.