Nabitý program má v posledních dnech dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová. V neděli oslavila svůj londýnský úspěch spolu s fanoušky ve Fulneku, o den později, v pondělí, zase s wimbledonskou semifinalistkou Lucií Šafářovou zavítaly do Prostějova. V úterý už fulnecká rodačka začala s fyzickou přípravou na další část sezony. „Doléčila jsem poraněnou nohu, už mě nebolí. Raketu vezmu do ruky až příští týden, kdy začnu trénovat s koučem Davidem Kotyzou," uvedla Petra Kvitová.

Ale vraťme se ještě k nedělní oslavě, na které tenistka zavzpomínala na své začátky. „Nikdy jsem tenis nehrála proto, abych byla profesionální tenistka a abych tady stála s tímhle talířem. Hrála jsem ho pro radost," prozradila Kvitová s tím, že má po rodičích silnou vůli. Právě silná vůle a také to, že vše dělá na sto procent, jsou podle ní klíčem k jejímu úspěchu.

Dětství ve Fulneku

Sláva jí však rozhodně do hlavy nestoupla. „Jak říká můj trenér: Když je někdo na vrcholu, tak tam hodně fouká," řekla s úsměvem ke své popularitě. A na otázku moderátora Libora Boučka: „Na co myslíš, když sjedeš z dálnice a do Fulneku už je to jen kousek?", odpověděla: „Mám odsud spoustu krásných vzpomínek, je to moje rodné město a vždycky to tak bude. Jsem hrdá na to, že jsem z Fulneku. Prožila jsem tady krásné dětství s kamarádkami na základní škole, spoustu hodin odříkání na tenisovém kurtu s tátou, s bráchy a samozřejmě i s maminkou."

Náušnice

Po letošním vítězství přibudou Petře Kvitové do sbírky několikery náušnice. Po svém vítězství v roce 2011 dostala od města Fulnek náušnice místní rodačky Radky Kovačíkové, která již pět let tvoří v New Yorku. Novými náušnicemi se Petra odmění i tentokrát. Udělá si radost „vítěznými" náušnicemi z černého zlata, které pro ni Radka Kovačíková připravila. Ta by je Petře ráda předala osobně na dvorcích Arthura Ashe ve Flushing Meadows. Má to totiž ze svého ateliéru v Queensu na dohled a bude Petře fandit.

Další náušnice a přívěsek tenistka dostala od šéfa TK Prostějov Miroslava Černoška. A třeba jí ještě nějaké přibudou. K sérii turnajů do zámoří Kvitová odletí až koncem července. Předtím ji však čeká ještě přijetí u prezidenta republiky Miloše Zemana. Podle ČTK k němu dojde 23. července. Na setkání budou i další české tenistky.