Soupeřkou osmé nasazené Kvitové v úterním utkání o semifinále bude turnajová dvacítka Kirsten Flipkensová, s níž má negativní bilanci 1:2. Letos s Belgičankou prohrála ve třech setech na turnaji v Miami, kde dostala i 'kanára'.

O postup do čtvrtfinále v pondělí bude bojovat ještě Tomáš Berdych, s Australanem Bernardem Tomicem nastoupí jako poslední na kurt číslo jedna.

Kvitová začala zápas se Suárezovou vítězným volejem na síti, ale pak dva poslala daleko do autu a k síti už víc nechodila. V prvním setu se nemohla trefit do returnu, sama odvrátila dva brejkboly a set jinak plynul bez vzrušení. V jedenácté hře získala Kvitová brejk, jenomže vzápětí přišla o podání čistou hrou a hrál se tie-break.

Ve zkrácené hře Kvitová po dvojchybě prohrávala 3:4. Za stavu 4:5 ale předvedla nejlepší výměnu utkání - rozdělovala míče do stran, nutila soupeřku běhat a trefila vítězný forhend. Až teprve po 48 minutách hry tak slyšeli diváci od Kvitové na oslavu její pronikavé 'Pojď!. O dva míče později využila první setbol.

"První set jí spadl do klína. Měla štěstí, že ho udělala. Je fakt, že měla v tie-breaku kuráž. To byly dobré výměny," ocenil trenér Kvitové David Kotyza. "Jinak mi přišel první set hodně nervózní. Měl jsem pocit, že je zaťatější, než by měla být. Hlavně se to projevovalo při returnu. S ním se trápila celý set," řekl.

Druhý set zlomila Kvitová v šestém gamu. Za stavu 15:15 doběhla prasátko a zahrála za síť. Vzápětí podruhé prorazila podání Suárezové. Stejně jako v prvním setu o výhodu hned málem přišla, ale dva brejkboly odvrátila a už zápas nepustila. Tentokrát servis na ukončení setu zvládla a zápas bravurně dokončila. Pomohla si prvním podáním a duel uzavřela čistou hrou.

"Konečně si pomohla servisem, když jí začaly chodit zatáčky. Carla, jak je menší, nemohla k míči tak dosáhnout. Servis jí ve druhém setu pomohl, všechno bylo ve druhém setu lepší," hodnotil Kotyza.
Na londýnské trávě má Kvitová nejlepší grandslamové výsledky. Loni zde při obhajobě titulu z roku 2011 byla ve čtvrtfinále, v roce 2010 v semifinále.

WIMBLEDON (Anglie)

Ženy, dvouhra - osmifinále: Kvitová (8-ČR) - Suárezová (19-Šp.) 7:6 (7:5), 6:3.