O síle ploutvařů novojičínské Laguny se před nedávnem přesvědčila další řada světových týmů. Světový pohár v plavání s ploutvemi pokračoval v italském Lignanu a mladí členové Laguny byli opět pořádně vidět.

Novojičínští ploutvaři a ploutvařky vybojovali v přímořském letovisku celkem 10 medailí. Čtyřikrát si Laguňáci vystoupali pro zlato, jednou pro stříbro a pětkrát pro medaili bronzového lesku. Juniorky nastupovaly v pokračování světového poháru rychlých ploutví ve složení Klára Křepelková, Nikola Jakušová, Vendula Mizerová, Karolína Horáková, Barbora Svobodová a Johana Chovancová. Mladé závodnice nakonec získaly v konečném zúčtování týmů druhé místo, za vítěznou Bratislavou. Třetí pak skončily juniorky Říma. Ve štafetovém závodě na 4x100 metrů PP vybojovaly svěřenkyně trenérky Simony Klapcové stříbrné medaile.

Své oddílové kolegyně v Itálii doplnili mužští členové Laguny, když v kategorii mužů závodili Jakub Jarolím a Ondřej Dofek a mezi juniory Lukáš Fojtík s Jakubem Kovaříkem.

Mistr Evropy Jakub Jarolím v Lignanu obhájil svou vítěznou disciplínu z loňského léta na 50 metrů Bifins. „Bohužel ale na dvojnásobné trati byl diskvalifikován za dlouhý přejezd pod vodou, a tak si dále na krk pověsil, v uvozovkách jen, stříbrnou medaili za padesát metrů RP a bronzovou za sto metrů pod vodou," vzpomínala trenérka Laguny Simona Klapcová.

Druhý člen mužského týmu, Ondřej Dofek, vyhrál v Lignanu svoji hlavní disciplínu, 200 metrů Bifins, ve velmi dobrém čase 1:40,96. Na poloviční trati pak skončil třetí a ve sprintu na výtečném čtvrtém místě.

Opětovná dominance Křepelkové

V juniorkách si vzala hlavní slovo mistryně světa Klára Křepelková, jež dominovala ve sprintu pod vodou a vítězství si odvezla na padesátimetrové trati na nádech i stometrové distanci s dýchacím přístrojem. Ke dvěma zlatým pak ještě připsala bronz na hladinové padesátce (50 PP).

Junior Laguny Lukáš Fojtík okusil, jaké to je, vystoupat si na bronzový stupínek za stejné tratě, kde kralovala Křepelková (50 a 100 metrů RP). Další z novojičínských nadějí, Jakub Kovařík, si připsal nové osobní rekordy také na zmíněných tratích. „Páté a sedmé místo je pro něj vynikajícím umístěním a příslibem do budoucna. Odměnou závodníkům za výsledky v letošní sezoně světového poháru byl pobyt v přímořském letovisku, které se právě připravilo na letní sezonu, a také návštěva nedalekých Benátek," informovala závěrem Klapcová.