Teplé počasí posledních dní však dalo definitivní ránu úsilí kopřivnického plochodrážního klubu uspořádat závod mezinárodního mistrovství republiky. K pořádání je totiž potřeba zhruba 20 centimetrů ledu. „Zpočátku to vypadalo nadějně, měli jsme asi dvanáct centimetrů ledu a scházelo pár čísel do normy, ale oteplení vše zhatilo. Jednak led přestal přibývat, jednak se zalil vodou," smutní Jaromír Lach, bývalý český reprezentant a jeden z hlavních organizátorů.

Mají fanoušci ještě naději na uspořádání závodu „pojízdných cirkulárek" v letošním roce? „Šance samozřejmě je. Papírově je vše připraveno a ten led, který tam je, snad aspoň částečně vydrží. Pokud by zase začalo mrznout, tak jsme schopni to obratem uspořádat. Vždyť loni se hladina zatáhla až pátého února a devatenáctého jsme jeli," podotýká Jaromír Lach, který zároveň připomíná, že problémy s ledem má celá střední Evropa. „Závod kvalifikace Grand prix musel být z rakouského Tyrolska, z Alp, přeložen do Švédska a také u nás se nejede ani na Vysočině, kde je vyšší nadmořská výška," posteskl si jeden z hlavních organizátorů závodu na Větřkovické přehradě. (dtb)

V zítřejším vydání Novojičínského deníku si můžete přečíst rozhovor s mistrem Evropy v cross country, motocyklistou Josefem Kulhavým. Bílovecký rodák vypráví nejen o loňské úspěšné sezoně, ale třeba také o sledování letošní dakarské rallye. (red)