V kategorii starších žáků bojoval ve váhové kategorii do 46 kg Filip Hanzelka. První zápas vyhrál na držení, ale ve druhém těsně podlehl v prodloužení, a tak se musel k bojům o medaile propracovávat v opravách. „Tady si poradil nejprve se Slovákem Kuvíkem na ippon.

V rozhodujícím utkání pak nakonec zvítězil nad Gulášem, rovněž ze Slovenska, na wazari a zaslouženě si vystoupal na stupně vítězů pro bronzovou medaili," komentoval bronzový úspěch svého svěřence trenér závišických judistů Libor Kahánek.

Druhého zástupce pak měly Závišice mezi děvčaty ve váze do 57 kg, kde prokázala velmi dobrou formu mladší žačka Anna Lošáková, jež si vedla v mezinárodní konkurenci rovněž výborně. „Ve čtyřech zápasech jen jednou okusila hořkost porážky a nakonec si domů odvezla skvělou stříbrnou medaili za druhé místo," vyzvednul výkon závišické naděje Kahánek.

Nejmladší judisté Závišic se pak představili na turnaji v sousedním Štramberku, kde si závišická pětice vedla se střídavými úspěchy.

Vojtěch Honeš (35 kg), Metoděj Tomeček (39 kg) a Tomáš Horák (53 kg) obsadili shodně třetí místa, Daniel Socha (35 kg) a Daniel Jahn (30 kg) pak skončili pátí.