Tichavský oddíl zastupoval jediný závodník Jiří Zátopek, jenž startoval v nejtěžší seniorské kategorii do130 kg. Po prvním kole vedl na body nad polským závodníkem Lewandovskim, ale ve druhém kole musel předčasně ukončit zápas kvůli zranění kolene a nakonec se umístil na konečném 7. místě.

Poslední říjnový den pak Sokol Hradec Králové pořádal, z pověření Svazu zápasu ČR, mistrovství ČR seniorů a seniorek ve volném stylu.

Velmi cenného úspěchu dosáhl tichavský Martin Šoukal, jenž se představil ve váze do 70 kg, a který nakonec v boji o bronzovou medaili porazil na lopatky Čáslavského z Vyšehradu.

O úspěchu tichavského borce svědčí fakt, že během čtyř utkání vybojoval za provedení chvatů 28 technických bodů, což bylo nejvíce v jeho váhové kategorii. Dalším důkazem úspěchu je, že poslední medaili, a to stříbrnou, v seniorské kategorii získal pro Tichou v roce 2008 Tomáš Pustka (váha do 74 kg).

Ve stejnou dobu jako se v Hradci Králové konal republikový šampionát, hostil Nový Jičín turnaj přípravky ve volném stylu. Svou sílu a naučenou techniku se snažilo ukázat 60 mladých zápasníků ze 7 oddílů.

Za Tichou si vybojovali Jan Rozsíval (váha 32 kg), Denis Cibulec (váha 34 kg) a Jakub Konvička (váha 37 kg) stříbrné medaile a na bronzový stupínek si pak došel Ondřej Váša (váha 30 kg).