Nejdále vyjel Adam Kahánek, který se zúčastnil 45. ročníku mezinárodní Velké ceny města Jičína mužů. Ve váze do 66 kg nenašel na severovýchodě Čech přemožitele. K cestě za celkovým vítězstvím zdolal nejprve ve čtvrtfinále libereckého Parmu a v semifinále pak Kubiše z Brna. Ve finále se utkal s neporaženým Matějem Sedmidubským z USK Praha. Vyrovnaný boj se v základním čase nerozhodl a muselo přijít prodloužení, tzv. „golden skóre". Asi po 30 sekundách si na okraji tatami připravil Adam Kahánek svůj oblíbený chvat sode curi comi goši a rozhodl, že tato technika byla vítězná. Zaslouženě si tak z Jičína odvezl trofej za první místo. O tom, že byl bezpochyby zcela zaslouženým vítězem, svědčil i fakt, že finálový duel dokončil se zraněním. „Finále bylo určitě nejtěžší. Po finále jsme pak přišli na to, že Adam dokončil souboj zraněný," vracel se k triumfu zavišického judisty trenér Libor Kahánek.

Judisté ze Závišic zažili o martinském víkendu řadu úspěchů.  Celkem se rozjeli na čtyři turnaje do různých koutů republiky a všude, kde závišičtí judisté přijeli, slavili úspěchy.

Do Brna na turnaj družstev dorostenců odjel závišický David Hyvnar. Bojoval za tým Železo Hranice, který posílil v kategorii nad 90 kg. Svými dvěma vyhranými zápasy a jednou remízou významně posunul své družstvo k bronzovému stupínku.

Triumfy žáků na Valašsku

Na Valašsko do Vsetína se vydal trojlístek závišických žáků a benjamínků. Všichni se tam ukázali ve velmi dobrém světle a podali perfektní výkony. Radek Rýpar v mladších žácích do 34 kg skvěle ovládl svoji tabulku. Na ippon zdolal postupně domácího Felcmana kontrachvatem tani otoši, Vnuka ze Slavie Žilina chvatem ogoši, Janáse Petra z Veselí technikou tai otoši a holešovského Pohančeníka udržel na lopatkách předepsaných 25 sekund. Výborný výkon Radka Rýpara oceněný zlatou medailí nenechal v klidu dalšího mladšího žáka Jakuba Gajduška. Ten ve váze do 55 kg zažil malé sportovní drama se šťastným koncem. Situace se v jeho tabulce vyvinula tak, že všichni tři účastníci této kategorie měli po jednom vítězství a vzájemná utkání mezi sebou o vítězi nerozhodla. Došlo tedy k málo vídanému rozhodnutí, kdy museli být všichni závodníci rozváženi. Závišický Jakub Gajdušek měl nejmenší hmotnost, a tím si ve váze do 55 kg zajistil první místo na stupních vítězů. Úspěšným žákům dobře sekundoval i benjamínek Filip Hanzelka. V tabulce váhy do 35 kg se třemi vyhranými zápasy dostal na výborné druhé místo a stříbrem tak zkompletoval úspěšnou sbírku medailí závišické valašské mise.

Judisté ze Závišic zažili o martinském víkendu řadu úspěchů.  Celkem se rozjeli na čtyři turnaje do různých koutů republiky a všude, kde závišičtí judisté přijeli, slavili úspěchy.

Výtečné výsledky nejmladších

Poslední nejpočetnější skupina nejmladších benjamínků zápasila v Bohumíně. Tvořilo ji šest chlapců a tři dívky. Prali se skvěle a v konkurenci starších borců dokázali mnozí vystoupat i na stupně vítězů. Kateřině Honešové v kategorii do 35 kg namíchal pořadatel do tabulky dva chlapce. Prala se výborně, oba soupeře porazila na ippon a z Bohumína si odváží zlatou medaili. Podobně suverénně si vedl i Adam Socha ve váze do 29 kg. Do Bohumína přijel s odhodláním odčinit nevydařený turnaj ve Štramberku a tentokrát mu vyšlo, na co sáhl. Svoji tabulku vyhrál bez zaváhání a do semifinále postoupil z prvního místa. Zde jej čekal druhý z tabulky B Alex Huryta z SKP Frýdek-Místek. Tady Adam Socha pokračoval ve spanilé jízdě a nechal Hutyru na svém štítě. V boji o zlato pak svedl bitvu s Binarem ze Slezanu Opava, ale ani on nedokázal závišického rychlíka zastavit. Na stupních vítězů si pak zaslouženě přebral zlatou medaili. Anna Lošáková měla ve váze do 40 kg jednoho chlapce, domácího Davida Kraskowského. Toho porazila na ippon, a když potom prohrála s opavskou Pavlou Novákovou, bylo z toho druhé místo a stříbrná medaile.

Zajímavou tabulku vytvořila kategorie do 25 kg. Mezi pěti judisty bojovali hned tři závišičtí benjamínci, dvojčata Bartoňovi, Tobiáš a Max, a Vojtěch Honeš. V bratrovražedné a oddílové bitvě nakonec rozhodlo, že všichni v tabulce porazili ostravského Kožušníka, ale všichni prohráli s Davidem Boháčkem z Baníku Ostrava. Po konečných propočtech bral Boháček zlato a závišičtí druhé, třetí a čtvrté místo v pořadí Max Bartoň, Tobiáš Bartoň a Vojtěch Honeš. Další dívkou do něžného trojlístku byla Tereza Gajdušková. Utkala se se soupeřkami ve váze do 30 kg a po vítězství nad Alexandrou Kokešovou z Baníku Ostrava jí připadla za třetí místo bronzová medaile.

Judisté ze Závišic zažili o martinském víkendu řadu úspěchů.  Celkem se rozjeli na čtyři turnaje do různých koutů republiky a všude, kde závišičtí judisté přijeli, slavili úspěchy.

Velice těžké to měl Mikoláš Bartoň. V kategorii do 38 kg narazil na suverény letošní sezony dvojčata Vosáhlovy. Jejich zkušenosti se naplno projevily už v základních skupinách. Závišického benjamínka odsunula na nepostupovou pozici a sama se ve finále podělila o zlato a stříbro. Poslední zástupce závišického juda byl Tadeáš Labounek. Ve váze do 29 kg po pěkném boji porazil Slováka Martina Jarabicu ze Žiliny, ale tato výhra pro něj znamenala jen třetí místo v základní skupině, těsně za prvními dvěma postupujícími. Z turnajů z různých míst republiky přivezli judisté do Závišic ve všech kategoriích celkem 11 medailí. „Nejvíce překvapili naši nejmenší v Bohumíně. Měla tam být kategorie těch nejmladších benjamínků, ale až na místě se zjistilo, že tam kategorie nejmenších nebyla. Dali ji dohromady i s těmi staršími. Ale všichni výborně zabojovali a byla z toho krásná umístění," spokojeně ocenil úspěch judistů z TJ Závišice Libor Kahánek. (red, dtb)